Csöbör Katalin: A brüsszeli szankciók miatt nem készült el időben a felsőzsolcai kerékpárút

Megosztás

Másfél év csúszással ugyan, de pénteken reggel ünnepélyes keretek között átadták a Felsőzsolcát Miskolccal összekötő 4,5 kilométer hosszúságú kerékpárutat. Kormánypropaganda és futóbiciklis óvodások egy napsütéses reggelen.

A 288 millió forintos projekttel mi is többször foglalkoztunk, talán a legemlékezetesebb mozzanat az volt, amikor a bicikliútból még egy centimétert sem fektettek le, de egy elegáns kőtábla már messziről és – jó előre – hirdette, hogy itt bizony Csöbör Katalin és Felsőzsolca előző fideszes polgármestere jóvoltából készül valami.

Az eredeti kőtáblát ellopták, de az LMP állíttatott egy emléktáblát az emléktábláért, amely mai napig megtekinthető

A pénteki ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Veres Pál, Miskolc polgármestere, Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere, Csöbör Katalin, a terület országgyűlési képviselője. Ám az nem egészen világos, hogy ezen a korai órán miért kellett egy seregnyi óvodást is kivezényelni a helyszínre – a meghívó szerint ezek a csöppségek tesztelték elsőként a bringautat műanyag motorjaikkal.

A szelíd motorosoknak korán indult a nap

De nem az ovisok szerepeltetése volt az egyetlen fideszes motívum a megnyitón: Csöbör beszédében hangsúlyozta, hogy a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okolhatók a felújítás csúszása miatt.

A Borsod24 még a helyszínen megkérdezte az országgyűlési képviselőt, hogy az elhibázott brüsszeli szankciók mégis hogyan függnek össze a borsodi bicikliúttal. Csöbör válaszában kifejtette, hogy nekünk magyaroknak jár az európai uniós forrás.

– Amikor tagállam lettünk, mi megnyitottuk a piacainkat a nyugati országok előtt, de közben az uniós költségvetésből nekünk járó források elmaradnak – indokolt az országgyűlési képviselő, majd hangsúlyozta, hogy az országnak mindenképpen szüksége van ezekre a pénzekre és egyébként is a szankciók miatt drágult az építőanyag és nőtt az infláció.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek