Most már elég az avasi szemetelésből

Megosztás

Sosem volt a legtisztább környék, de azzal, hogy a kormány a hulladékgazdálkodást a MOL kezébe adta, ezzel az illegális szemetelésnek még adott egy óriási pofont az ismert körülmények miatt. Az Avason történő guberálás és az illegális hulladéklerakás megszüntetése a fő célja a városvezetésnek.

Szarka Dénes helyi önkormányzati képviselő és Szabó Ferenc rendészeti vezető beszélt az előttünk álló feladatokról.

Az Avas kettes ütemében tartott bejárást szerdán reggel a Miskolci Önkormányzati Rendészet új vezetője, Szabó Ferenc az ötös számú önkormányzati választókerület képviselőjével, Szarka Dénessel. Amint elhangzott, a bejárás egyik legfontosabb célja az volt, hogy felmérjék: melyek a legnagyobb problémák a sűrűn lakott városrészben. Ez pedig nem más, mint a guberálás és az illegális hulladéklerakás – mondta el érdeklődésünkre Szarka Dénes.

– A guberálás során a zárt hulladéktárolókat felfeszítik, tehát ez rongálás és a hulladék eltulajdonítása egyben, ami ráadásul gyakran párosul kéregetéssel és a lakókkal szembeni agresszióval. Ráadásul egyre többször tűnik fel ennek a tevékenységnek a szervezettsége, ez ellen mindenképpen szeretném, ha fel tudnánk lépni. Az illegális hulladék-elhelyezés is folyamatos probléma a városrészben, mikor a lakók a rácsok mellett helyeznek el hulladékot, bútort, vagy háztartási gépeket. Ez sajnos egyre gyakrabban fordul elő, már-már úgy tűnik, hogy sokan azt hiszik, ez egy normális és jogszerű eljárás. Éppen ezért szeretnénk tudatosítani mindenkiben, hogy ez illegális tevékenység és komoly büntetőjogi következménye van – részletezte az önkormányzati képviselő, aki hozzátette: nem érdemes ezzel rizikózni, hiszen a rendészjárőrök mellett egyre több helyen figyeli kamera is a szeméttárolók környékét.

Szabó Ferencet néhány hete nevezték ki a MIŐR új vezetőjének. Mint a minap.hu-nak elmondta, fontos számára, hogy még a korábbinál is jobban megismerje Miskolc városrészeit, ezért kezdeményezni fogja a képviselőknél azt, hogy térképezzék fel a megoldásra váró problémákat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek