Nem nyitná újra a kis borsodi hivatalait a Posta, helyette új ötlettel állt elő

Megosztás

Amit tudott, az önkormányzat megmentett a kistelepüléseken, illetve a nagyobb városokban is, de így is fájó a tavaly csúcsra járatott postahivatal-bezárási hullám. Íme az új program, egy 2-3 napos képzéssel átvehetjük a Posta szolgáltatásait, ha kistelepülésen élünk.

Helyi kisboltok és kisvállalkozók kapnának ezért pénzt a Magyar Postától, 265 ezer forintot havonta. Bár az nem derült ki, hogy ez bruttó vagy nettó összeg, gyanítjuk, hogy előbbi.

Új partneri programjával keres helyi vállalkozókat a Magyar Posta a bezáró postahivatalok feladatainak átvételére – írta meg a Magyar Nemzet.

A programra első körben kisboltosok, helyi vállalkozók jelentkezhetnek. Ha átveszik a posta felvételhez kötődő szolgáltatásait, havi 265 ezer forintot kapnak a Magyar Postától. Csupán egy 1-3 napos képzésen kell részt venniük előtte. A háznál történő kézbesítést viszont továbbra is a Magyar Posta végezné ezeken a településeken.

A kistelepüléseken a posta üzemeltetése szükségszerűen veszteséges, mert nincs elegendő lakos a működési költségek kitermeléséhez. A Magyar Posta emiatt zárt be számos postahivatalt az elmúlt években. Jelenleg több mint 2300 kistelepülésen nincsen postai szolgáltatás. (A korábbi források tévesen 765 ezer forintot jelöltek meg, ezt később korrigálták.)

A Magyar Posta abban bízik, hogy a partnerprogrammal csökkentheti a szolgáltatás nélkül maradt települések számát. Borsodiak! Kapva kapunk az alkalmon?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek