Érkezik a Boglya Feszt, a Tisza-tavi öko-művészeti fesztivál

Megosztás

Öt település, tucatnyi zenés előadó, egyedülálló falusi és közösségi programok, valamint számos helyi mesterség bemutatkozása várja a fiatalokat és családokat a Tisza-tó partján első ízben megrendezendő fesztiválon.

A 2023. június 23-25. között megrendezendő Boglya Feszt eseménnyel a szervezők fiataloknak és családoknak álmodtak meg egy olyan fesztivált, amelyen a kulturális, zenei, gasztronómiai és ökológiai témák jól megférnek egymás mellett a falusi környezetben. A szervezők célja, hogy az öko-szemlélet mentén összekapcsolják a városi és a vidéki közösségeket. A háromnapos fesztivál nemcsak a zenei programokról és a gasztronómiai élményekről szól, hanem közösségfejlesztésről, kulturális értékek közvetítéséről és öko-edukációról is.

„A fesztivállal szeretnénk lehetőséget adni a fiataloknak és a családoknak, hogy szervezett programokon vegyenek részt hazánk egyik egyedülálló, természeti szépségekben bővelkedő tájain. A teljes Boglya Fesztet öko-szemléletben szervezzük, hiszen a Tisza-tó, mint természeti érték megőrzése mindannyiunk számára a legfontosabb” – árulta el Erdeiné Csepregi Zsóka, a fesztivált szervező Egyboglya Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki mindenkinek azt ajánlja, hogy a teljes élmény érdekében vegyen részt a közösségi programokban, közös főzésben, kertészkedésben és portalátogatásokban is. Ám fiataloknak és gyerekes családoknak egyaránt hatalmas élményt nyújthat az ártéri élménytraktorozás, de garantált kikapcsolódással kecsegtet a társasjáték klub és az esti pizsiparty is.

A háromnapos fesztiválon a tiszadorogmai révnél felállított színpadon koncertet ad többek között az Aurevoir, a Funktasztikus, az Unisex, Muriel, és a Bíborszél, míg a gyerekzenei kínálatot olyan nívós előadók képviselik, mint a Veronaki zenekar.

Részletes programok : www.boglyafesztival.hu találhatóak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek