Hatalmas érdeklődés övezte a mezőkövesdi repülőnapot

Megosztás

A Mezőkövesd és Mezókeresztes közt elterülő 621 hektáros területű Klementinán 3500 méter hosszú, beton kifutópályával rendelkező katonai reptér működött. Ezen a hétvégén végre felébredt Csipkerózsika-álmából a helyszín, nem is akárhogyan.

Több mint tízezer ember látogatott ki a mezőkövesdi repülőnapra, ahol az elmúlt hétvégén, hosszú szünet után újra a repülőgépek és helikopterek játszották a főszerepet. A Bükk-Mátravidéki Aeroklub hagyományteremtő céllal szervezett repülőnapot a Klementinának nevezett területen, ahol az ígéretek szerint a jövőben jelentős változások történhetnek.

A szombaton 10 órakor kezdődő rendezvényt akkora érdeklődés övezte, hogy a többórás várakozásra kellett készülniük azoknak, akik szerettek volna bejutni a rendezvényre, a hírek szerint már délelőtt megtelt a parkoló. Az egyik távozó látogató arról számolt be, hogy az M3-Mezőkövesd közötti útig tele volt parkoló autókkal a környék. Havasi Zoltán, a Bükk-Mátravidéki Aeroklub elnöke elmondta, nem számítottak ennyi érdeklődőre már a szombati napon, hiszen még nem érkezett meg minden árus és nem is szerveztek programokat, de örülnek, hogy sokan kilátogattak már ezen a napon.

A látogatók többek között olyan csodákat is láthattak, mint ez az AN-2-est felszállás közben. A jelenlévők szerint “az Ancsa akkor is felszáll, ha nincs alatta föld”.

Az avatatlan szemeket is lenyűgözték a hatalmas gépek és a sztárvendégek: Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós és Bessenyei Péter, a népszerű műrepülő versenyző. A repülés szerelmesei közelebbről megismerhették a Miskolci Légimentőbázis Medi 16 hívójelű mentőhelikopterét és a L-29 Delfin és Hungarocopter repülését.

Fotó: Komáromi György

Fotó: Mezőkövesd Képekben

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek