Előbb viccesen, majd a valóságban is elballagtak az ózdi középiskolások

Megosztás

Csütörtökön lezajlott a vicces bolondballagás, majd az igazi is egy nappal később. Ismét rengeteg diáknak zárult le egy korszak.

Jelmezbe bújt végzős diákok lepték el csütörtökön reggel az utcákat. A bolondballagás szinte minden középiskolában hagyománynak számít. A tanulók idén is különböző maskarákba bújva vonultak és ünnepeltek. Az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Technikum végzősei tánccal mulattatták az autósokat is. A legtöbben kora reggel indultak útnak, majd az iskolákban újra találkoztak – számolt be az Ozd.hu.

A Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulói nem csak körbejárták a várost. A ballagók ugyanis egy zenés-táncos műsort is előadtak. Minden végzős diák jelmezt öltött. Voltak osztályok akik összeöltöztek, de olyanok is, akik a hozzájuk legközelebb álló maskarát vették magukra, nagyon változatos megjelenést kölcsönözve ezzel.

Pénteken viszont elérkezett a valós ballagások napja Ózdon is.

A hagyományokhoz híven május elején idén is megtartották a ballagásokat. Az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégiumból negyvenöt végzős diák távozik ebben a tanévben.

Megszólalt az utolsó osztályfőnöki óráról a kicsengő. A pedagógusok és a tanulók felelevenítették közös emlékeiket, majd kivonultak a termekből. A folyosót az alsóbb évfolyamosok illatos virágokkal és papírdekorációkkal díszítették fel, hogy a ballagóknak kedveskedjenek. A végzősök a tanórát követően az aulában megkoszorúzták József Attila szobrát, majd az intézményt megkerülve kivonultak az udvarra, társaik sorfala között.

Az osztályfőnökök és a diákok helyet foglaltak, majd elkezdődött az ünnepélyes ceremónia. Egy végzős tanuló verset szavalt, ezt követően Janiczak Dávid, városunk polgármestere is szólt a megjelentekhez. Egy idézettel indított, majd a fiatalok előtt álló megmérettetésről beszélt. Úgy fogalmazott, hogy a tanulók merjenek bátrak lenni és ne féljenek az előttük álló nehézségektől.

„Minden azon múlik, hogy magukból mit hoznak ki. Önökben benne van a tehetség és a tudás. A legfőbb, ami ezt gátolhatja, az az, hogy hogyan tekintünk önmagunkra. Higgyék el, hogy önök a legjobbak. Elvégezték a középiskolát, az érettségi előtt állnak, amit megfelelően és maximálisan fognak teljesíteni. Ezek után pedig jön a nagybetűs élet, ki-ki merre tovább, de meg fogja találni a helyét. Bízzanak magukban” – fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A középiskolai ballagás egy fontos korszakot lezáró mérföldkő a fiatalok életében. A diákok maguk mögött hagyják megszokott életüket, környezetüket és sok-sok újdonság vár rájuk. Azonban ennek ellenére sem a pedagógusok, sem az itt maradó társaik nem felejtik el őket. Ilyen és ehhez hasonló szavakkal búcsúzott az intézmény igazgatója.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek