Kezdődik az óvodai beiratkozás – ezt érdemes tudni

Megosztás

Ekkor kell beíratni azokat a gyermekeket, akik 2023. augusztus 31-ig betöltik legalább a 3. életévüket, és óvodai jogviszonnyal még nem rendelkeznek.

Május 9-én, 10-én és 11-én reggel nyolc és délután fél hat között lehet beiratkozni a Miskolci Integrált Óvodai Intézmény (MIÓVI) székhely óvodájába és tagóvodáiba a következő nevelési évre – tájékoztatott a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Óvodába azokat a gyermekeket kell beiratni, akik augusztus 31-éig betöltik legalább a harmadik évetévüket és óvodai jogviszonnyal még nem rendelkeznek.

– Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető. A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt.

Az egyes óvodák körzethatárait az óvodák kapuin elhelyezett hirdetményben, valamint Miskolc város honlapján tájékoztatásul közlik.

Miskolcon a szülőknek a Miskolci Integrált Óvodai Intézmény, mint székhely óvoda és tagóvodái közül három óvodát van lehetőségük megjelölni a jelentkezési lapon. A három megjelölt óvoda egyben a jelentkezési szándék sorrendjét is tükrözi. A jelentkezésnél fontos feltüntetni, hogy a választott óvoda körzetes, nem körzetes vagy munkahelyhez közeli intézmény.

Az óvodai felvétel tárgyában hozott döntés közlésének határnapja legkésőbb a beiratkozásra kiírt utolsó határnapot követő harmincadik nap, azaz június 19. – olvasható a közleményben. 

Fotó: MIÓVI Belvárosi Tagóvodája

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek