Két év szünet után végre normális ballagási ünnepségek zajlanak Miskolcon

Megosztás

A középiskolások 2020 után 2021-ben sem tudtak hagyományos keretek között elballagni intézményükből, a koronavírus-járvány felfutó szakaszai ugyanis mindkét évben megakadályozták ezt. Idén végre semmi nem jött közbe és Miskolcon is lezajlottak, illetve most is zajlanak a ballagások.

Miskolcon közel kétezren ballagtak és ballagnak el a városi középiskolákból pénteken és szombaton.

Két év szünetet követően idén már ismét személyesen búcsúzhatnak el középiskoláiktól a végzős diákok. A szerenádok már a hét második felében megkezdődtek, a ballagásokat pedig a legtöbb intézményben pénteken, illetve szombaton tartják.

A Miskolci Tankerületi Központ fenntartásában működő középiskolákban a ballagó diákok száma 632 fő – tudta meg a Minap.hu a központ első emberétől. „Összesen hat intézményben búcsúznak és kezdik meg hétfőn érettségi vizsgáikat a diákok. A legtöbb fiatal a Földes Ferenc Gimnáziumban köszön el tanáraitól, de a száz főt meghaladja az Avasi Gimnáziumból és a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumból ballagó végzősök létszáma is” – mondta el László István. A tankerület fenntartásában működik még az említett gimnáziumokon túl az Bartók, a Diósgyőri és a Zrínyi is.

A Miskolci Szakképzési Centrum a fenntartója az Andrássy Gyula Gépipari Technikumnak, a Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikumnak, a Berzeviczy Gergely Technikumnak, a Bláthy Ottó Villamosipari Technikumnak, a Kandó Kálmán Informatikai Technikumnak, a Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikumnak és Szakképző Iskolának, a Szemere Bertalan Technikumnak, Szakképző Iskolának és Kollégiumnak valamint a Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikumnak és SzakképzőIskolának. A felsorolt intézményekből összesen 786 diák ballag el a pénteken és szombaton – mondta el Tóth-Sinai Ágnes, az MSZC szóvivője.

A két nagy állami intézményfenntartón kívül lapunk még az egyházi gimnáziumokat kérdezte meg. Válaszaik alapján kiderült: a Balázs Győző Református Gimnáziumból 48, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumból 103, a Fráter György Katolikus Gimnáziumból 87, a Kossuth Lajos Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnáziumból 121, míg a Lévay József Református Gimnáziumból 135 diák ballag el.

A ballagásokat követően hétfőn megkezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák, ezek május 23-áig tartanak. Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 1. és 9., a középszintű szóbelik június 13. és 24. között lesznek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek