Kinyitott a Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Megosztás

Bő féléves leállás után május 4-től, csütörtöktől újra várja a látogatókat Kazincbarcikán a fedett uszoda. A létesítményben az úszás mellett ismét igénybe lehet venni a szauna-szolgáltatást is.

A 2022-ben drasztikusan megemelkedett gázárak miatt racionális lépést hozott Kazincbarcika Város Önkormányzata, és október 1-jétől bezárt az uszoda. A tavaly szeptemberi gázárak alapján a létesítménynek 180 millió forint lett volna az éves nettó gázköltsége, szemben a korábbi 20 millióval. A kilencszeres növekedésre a képviselő-testület nemet mondott, bízva a változásban.

A díjak februárban kedvezőbbé váltak, és a 960 Ft-os őszi köbméterenkénti gázár 360 Ft-ra csökkent, így megnyílt a lehetőség az uszoda újranyitására. Az eredeti terv április elejéről szólt, ám a 26-os elkerülő szakaszának építéséhez kapcsolódó körforgalom kialakítása során az ottani kivitelező késlekedett egy gáznyomás-szabályozó áthelyezésével, így gáz híján sem a fűtés nem indulhatott el, sem a víz üzemi hőfokát nem sikerült biztosítani. 

Ez az akadály mostanra elhárult, és az elmúlt napokban sikerült befejezni a karbantartási munkálatokat, valamint a szépészeti jellegű helyreállításokat. A munkálatok befejeztével mintegy féléves leállás után május 4-től, csütörtöktől újranyit a fedett uszoda mind a hobbiúszók, mind az egyesületek számára.

kolorline.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek