Folytatódik-e a Red Bullok házi csatája Miamiban?

Megosztás

Jön az F1-es szezon első amerikai versenye, ahova a Ferrari fejlesztésekkel érkezik, de így is Max Verstappen és Sergio Perez a favorit.

Az eddigi négy fordulót egyértelműen a Red Bull uralta 2023-ban: Max Verstappen és Sergio Perez is két-két győzelmet arattak, kettejük között hat pont a különbség az összetettben a címvédő javára. A bikák fölényét látva a rajongók abban bízhatnak, hogy kettejük csatája minél tovább elhúzódik: egyelőre Christian Horner csapatfőnök és Helmut Marko tanácsadója is állítja, hogy szabad a verseny közöttük. Utóbbi azért nem tagadja, hogy a hollandot tartja favoritnak:

„Arra számítok, hogy ott ismét Max lesz elöl. Az időmérőn, akárcsak Bakuban, Leclerc megint gyors lehet, de a futamnak a miénknek kell lennie. És kitartok a véleményem mellett: egy teljes szezonon át Max Verstappen az igazi, ő a kiegyensúlyozottabb.”

A Red Bull különösen a DRS-hatékonyságban jár a többiek előtt, bár a hétvégi Miami Nagydíjon ismét rövidítettek két zónán, ahol az állítható hátsó szárnyat nyitni lehet. Mindenesetre ez az egyik terület, amelyet a fő üldözőnek tűnő Ferrari is orvosolni szeretne a fejlesztéseivel, amelyből az első kisebb adag a hétvégén érkezik – írja a Formula.hu.

Eközben az élboly másik két alakulata, a Mercedes és az Aston Martin főként egymással vív: előbbi részéről Lewis Hamilton úgy fogalmazott a csütörtöki sajtónapon, hogy már 2026 előtt bele kell nyúlni a szabályokba, ha nem akarunk unalmas éveket. Mindenesetre Miamiban az időjárás is megkavarhatja majd a lapokat, az előrejelzések szerint ugyanis a vasárnapi verseny alatt előfordulhatnak záporok a térségben.

Az időeltolódás miatt az időmérőre magyar idő szerint szombaton 22 órakor, a futamra vasárnap 21 óra 30 perckor kerül sor.

Forrás: Formula.hu; Fotó: Red Bull

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek