Az éjszaka közepén tört volna be a Rádió 1 székházába a “küldetéstudatos” miskolci férfi

Megosztás

Az éjszaka közepén akart betörni egy őrjöngő miskolci férfi a Rádió 1 székhelyére Budapesten. Az illető ököllel ütötte-verte az ajtót, hogy engedjék be. A rendőrség beszámolójából derült ki, hogy nagyon szeretett volna valamit közölni a hallgatósággal élő adásban.

Beszélni akart a néppel. Persze; nincs híján ez a magatartás bizonyos mértékű uralkodói attitűdnek, holmi nagyzási hóbortnak, ám szándék szintjén valahogy mégis lehetne akár rokonszenves gesztus is. Pláne, hogy a diskurzus témája a Föld megmentése lett volna.

A messiásbeállítottságú miskolci férfi május elsején, késő este világosodott meg, ekkor érezte úgy, hogy lakossághoz szóló kommünikéje nem bujdokolhat tovább elméje zugaiban, azt muszáj kiengedni, közkinccsé tenni, platformot kell a szózatnak biztosítani, hogy az betöltse küldetését.

Egy közismert kereskedelmi rádió budai stúdióját gondolta legalkalmasabb kiindulópontnak ahhoz, hogy világmegmentő üzenetét eljuttassa a hallgatótáborhoz, a történelmi kommunikáció azonban egészen triviális okok miatt elmaradt. Noha a 35 éves férfi elgondolása után a megvalósítás mezejére lépett, és önmaga valójában meg is jelent a stúdiónál, ott egy biztonsági őr megkérte, hogy ugyan, nem hagyná-e abba a bezárt fotocellás ajtó feszegetését, hiába hangoztatta ő, hogy „élő adásban akar beszélni a néppel”. A merev elzárkózásba ütköző bolygómegmentés első, kudarcos etapja után autójával elhagyta a helyszínt, de küldetéstudata nemigen hagyta nyugodni, ezért jó félóra múlva visszatért oda, jó eséllyel, hogy mégiscsak keresztülverje fontos mondanivalóját a szigorú őrszemélyzet blokádján.

Vesztére, ekkor már az időközben értesített járőrök is ott voltak, akik rövid egyeztetés után elfogták, és előállították az I. kerületi Rendőrkapitányságra. Beismerte tettét, itt is megemlítette, hogy a Föld megmentése érdekében akart beszélni a “néppel”. A nyílászáró helybenhagyása, és másokat megbotránkoztató viselkedése miatt a férfival szemben rongálás és garázdaság miatt indult eljárás, őrizetbevételét követően egészségügyi intézménybe szállították kivizsgálásra – közli közösségi oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az más kérdés – derült ki később Balázsék műsorából – hogy ha sikerrel is járt volna az illető, és bejut a stúdióba, akkor sem tudta volna közölni a mondandóját, hiszen a rádió éjszakai üzemmódban közvetít adást, azaz nincsenek ott személyesen a műsorvezetők.

boon.hu

Kiemelt kép: Balázsék (nlc.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek