A lombkoronasétányos polgármester kirúgással fenyegetett meg egy nőt egy mosolygós fej miatt – videó

Megosztás

Hadházy Ákos, független képviselő ment utána az ügynek, ami ismét óriási botránynak tűnik. A kiszivárgott hangfelvétellel kapcsolatban ugyanis a beszélgetés másik résztvevője, a megfenyegetett hölgy igazolta annak valódiságát.

Hangfelvételeket osztott meg a közösségi oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, amelyeken állítólag az hallható, hogy előbb kérdőre von, majd elbocsátással fenyeget meg egy nőt Nyírmártonfalva polgármestere, Filemon Mihály. Ő nyert 60 millió forint európai uniós támogatást arra, hogy a saját erdejében lombkoronasétányt építsen, ám mire az építmény elkészült, az erdőt kivágták körülötte.

A felvétel első részében az hallható, hogy a férfi arra szólítja fel telefonon a nőt, hogy távolítsa el a „röhögős fejet” a lombkoronasétány képe alól, majd berendeli magához. A második részből az derül ki, hogy a találkozó helyszínén a nő nem hajlandó megválni a telefonjától, mire a férfi közli: „Akkor mindent megbeszéltünk, viszontlátásra, a papírokat majd kapod”.

Hadházy azt írta, hogy a felvételeket nem a nőtől kapta meg, de ellátogatott hozzá Nyírmártonfalvára, hogy ellenőrizze az elhangzottak hitelességét. „A nehéz körülmények között élő, valójában szociális munkásként dolgozó (de csak közmunkás bért kapó), nagyon bátor fiatal anyuka megerősítette a hanganyag valódiságát.”

A nő azt mondta a képviselőnek, hogy egy ismerősük családja elment a lombkoronasétányhoz – amelyet most már nem lehet szabadon látogatni, mert az oda vezető útra belépést tiltó táblát helyeztek ki –, fotót készítettek magukról, amit közzétettek, ő pedig erre nyomott egy nevetős emotikont.

A politikus több kérdést is küldött Filemon Mihálynak, arról érdeklődött, hogy valóban ő hallható-e a felvételeken, szerinte hogyan kell értelmezni az elhangzottakat, tervezi-e elbocsátani a nőt, és ha igen, milyen indokkal. Válasz egyelőre nem érkezett, kíváncsian várjuk. (via Hvg)

Hadházy Ákos pontosan így fogalmazott:

❗️ Persze nem fog válaszolni, de anélkül is elmondható: a polgármester arrogáns bosszúja még a lombkoronasétányánál is nagyobb botrány. Ugyanakkor, ahogyan a tarvágott erdő is jelképe lett az EU-s pénzek ellopásának, a nevetős smiley miatti fenyegetés pedig a települések lakóit terrorizáló, fideszes kiskirályok szimbóluma. Csak remélni lehet, hogy legalább ez a polgármester hamarosan eltűnik a süllyesztőben – mindenesetre a helyiekkel beszélve erre látok is esélyt. Az ellenzéki közösségnek viszont mindent meg kell tenni, hogy a megfenyegetett szociális munkást megvédje.”

A hölgy azóta kamera elé is állt:

Döbbenetes, ijesztő, félelmetes. Magyarország, 2023.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek