Vége a lombkoronasétány-turizmusnak, a polgármester lezáratta a területet

Megosztás

Ha valaki még szerette volna megtekinteni a lombok nélküli lombkoronasétányt, vagy a közvetlenül mellette, az elvileg a köz javára (bár a polgármester földjén) épült kilátót, annak sajnálattal kell közölnünk, hogy már nem teheti meg törvényesen. Lezáratta a látványossághoz bevezető utat Nyírmártonfalva polgármestere.

A sajnálatos eseményről a Magyar Narancs számolt be először.

„Magánterület! Illetékteleneknek belépni tilos!” – olvasható a táblán, amelyet vasárnap vett észre és fotózott le a magyarnarancs.hu egyik olvasója Nyírmártonfalva határában, a most már Európa-hírű lombkoronasétányhoz bevezető út elején.

Az olvasó a fotóhoz mellékelt üzenetében azt írja, hogy egy barátja most nézte volna meg közelebbről a látványosságot, de így már nem mert bemenni az útra. Nem baj, mert az aszfaltútról is lehet látni.

Mivel a négy méter magas, nyolcvan méter hosszú szerkezet mellett áll egy kilátó is, amely korábban készült, az olvasó szerint nem lehetne lezárni ezt a területet, hiszen a kilátó is a köz javára létesült. A terület tulajdonosa Filemon Mihály agrárvállalkozó, Nyírmártonfalva polgármestere.

Filemon Mihályt a Magyar Narancs is kereste, de nem sikerült vele beszélni, e-mailben elküldött kérdéseikre sem válaszolt. Arról, hogy a köz javára létesített sétányhoz bevezető utat most miért zárta le, nem ír a közösségi oldalon. Feltételezzük, azért, mert úgy ítélte meg, túl sokan akarják megnézni közelről.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek