Pusztulás, Juno a neved – friss képek

Megosztás

Vajon miért juthatott ennyire látványosan ebek harmincadjára Miskolctapolca kellős közepén, felkapott turistaövezetben a “szocreál” stílusú, egykor szebb napokat látott Juno Hotel? Lassan teljesen az enyészeté lesz kívül és belül. Friss képeket is láthatunk, hogy néz ki most a hotel… legalábbis, ami maradt belőle.

Rengeteg miskolci kellemes emlékkel gondol vissza a város közismert szállodájára, az egykor szebb napokat látott Hotel Junóra. Akik a 70-es, 80-as években voltak fiatalok, azoknak biztosan eszükbe jut legalább egy emlék az épületről. Van, aki idejárt szórakozni, de esküvői helyszínként is szolgált.

A szálló hanyatlása a rendszerváltással, és az ezzel együtt járó változásokkal kezdődött. Az idegenforgalom visszaesett, az épület hibáit már megérezte a szálló vezetése: a korszerűtlen fűtésrendszer, a folyamatos amortizáció, a légkondicionálók hiánya, valamint a panelrendszerű szobák megbonthatatlansága odáig vezetett, hogy a szálló egy igazi pénznyelővé vált.

Ezután a hotel sokszor cserélt gazdát. Egyszer diákszállóvá alakították, ami reális ötletnek tűnt, hiszen a Miskolci Egyetem elérhető közelségben volt; mégsem nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Aztán sokáig diszkó üzemelt az alsó részben. Végül 2001-ben körbekerítették, azóta várja sorsának jobbra fordulását. Egyelőre hiába.

Így nézett ki fénykorában a hotel, a ’70-es években:

Ezzel szemben a szörnyű jelenlegi valóság. Nézzünk néhány képet arról, hogyan néz ki most a hotel, B. Viktória osztotta meg a bent tapasztaltakat a közösségi médiában.

Mit is mondhatnánk? Nagy kár, hogy így történt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek