Mindenkit megvizsgált az ÁSZ és arra jutott, hogy a Kutyapártot törvénytelenül támogatta egy alapítvány

Megosztás

Méghozzá a sajátjuk. Mekkora szerencse, hogy a kormányzó pártoknál szinte semmi kivetnivalót nem talált a tüzetes vizsgálat, legfeljebb kis, említésre is alig méltó, formai apróságokat. Az MKKP azonban kihúzta a gyufát, az ÁSZ ökle pedig lecsapott.

Pártok és alapítványok 2020-21-es gazdálkodását ellenőrizte az Állami Számvevőszék, de szerintük probléma, hogy a párt alapítványa fizetett egy közös bérleményt és rendezvények számláját is.

Négy párt gazdálkodását ellenőrizte az Állami Számvevőszék (ÁSZ): a Fidesz, a Momentum Mozgalom, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), valamint az általuk létrehozott pártalapítványok 2020-2021-es gazdálkodásának törvényességét vizsgálták.

A Fidesz és a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány ellenőrzése során kisebb – jellemzően adminisztratív – hiányosságokat tártak fel, akárcsak a Momentum és alapítványa, az Indítsuk Be Magyarországot Alapítvány esetében.

Magyar Kétfarkú Kutya Párt és alapítványa ellenőrzése során súlyos szabályozási és elszámolási hiányosságokat, illetve tiltott vagyoni hozzájárulás elfogadását is megállapították. A párt 2020-as és 2021-es pénzügyi kimutatásai az ÁSZ szerint nem feleltek meg a jogszabályi előírásoknak, a működéséhez a forrásokat, a költségvetésből juttatott és az egyéb támogatásokat, adományokat nem szabályszerűen használta fel és számolta el.

Megállapították azt is, hogy a párt a kérdéses időszakban az általa létrehozott

Savköpő Menyét Alapítványtól a jogszabályi tilalom ellenére fogadott el több mint 5 millió forint vagyoni hozzájárulást,

ugyanis a párttal közös használatú ingatlan bérleti díját az alapítvány fizette, és azt nem osztotta meg a használat arányában, továbbá a közös rendezvények költségeit is finanszírozta a párt helyett. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek