Hétvégén változatos program segíti a vakvezető kutyák támogatását Miskolcon

Megosztás

A Szentpéteri kapuban található óriási kereskedelmi egységbe érkeznek szombaton, a rendezvény célja a vakvezető kutyák támogatásának elősegítése. Az érdeklődők változatos programokkal találkozhatnak.

A vakvezető kutyák képzésének támogatására szerveznek jótékonysági gyűjtési akciót és vakvezető kutyashowt április 29-re, szombatra a Szentpéteri kapui hipermarketben. Az első Miskolci Lions Klub és a miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya iskola szervezésében megvalósuló program délelőtt tízkor kezdődik és délután kettőig tart, az akció elsősorban a vakvezető és mentő kutyák miskolci képzésének támogatására szolgál – írja közös közleményében a két szervezet. Emlékeztetnek, 2022-ben több mint félmillió forint értékben gyűltek össze adományok.

A program során az arra járó érdeklődők kipróbálhatják majd, hogy milyen lefedett szemmel vakvezető kutyával közlekedni, és találkozhatunk a legjobb vakvezetőkkel is. Emellett látássérült önkéntesek megmutatják a Braille- írást.

Az adományozók a bolt bejáratánál adhatják le adományaikat: elsősorban száraztápot, jutifalatokat, rágókákat, Labrador méretes pórázokat. (Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek