Novák Katalin Borsodban: A pedagógusszakmát megbecsültté és vonzóvá kell tenni

Megosztás

Úgy véli a köztársasági elnök, hogy az oktatás szíve-lelke a pedagógus, a fiatalokat meg kell szólítani, a tanári pályát pedig vonzóvá és megbecsültté kell tenni. Azt teszi vajon a Fidesz?

Igen hangzatos beszédet tartott Tolcsván a köztársasági elnök, de vajon a vágyairól és Pintér Sándor terveiről egyeztettek is? Mert az értékelési rendszert és a státusztörvényt látva óriási ellentmondás rajzolódik ki.

Az oktatásnak és a köznevelésnek a “szíve-lelke” a pedagógus, hogy milyen felnőtté válnak gyermekeink, az a pedagógusoktól is függ – jelentette ki Novák Katalin szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tolcsván, ahol Kovács Béla, Tolcsva díszpolgára és az államfő korábbi gimnáziumi tanára emléktáblaavatóján tartott beszédet.

Mint – az Eduline tudósítása szerint – mondta, a gyermekek nevelése a családban kezdődik és zajlik, a családon kívüli idő legnagyobb részét azonban az iskolában töltik el, ahol a pedagógusok segítik őket a tapasztalatok és tudás megszerzésében.

“Ezért fontos, hogyan tudjuk ezt a hivatást minél inkább vonzóvá és megbecsültté tenni, hiszen azt szeretnénk, ha a legjobbak választanák a pedagógushivatást, azt szeretnénk, ha a legelhivatottabbak lennének azok, akik gyermekeink nevelését mellettünk, szülők mellett a hétköznapokban teljesítik.”

Szerinte “mindent meg kell tenni” annak érdekében, hogy a fiatalokat megszólítsa a pedagógusszakma, valamint vissza lehessen hívni a pályára azokat, akik valami miatt elhagyták ezt a hivatást. A pedagógusok és a pályaelhagyó pedagógusok úgy vélik, azt a “valamit” kellene megvizsgálni és megoldást találni rá, ehhez viszont Pintér Sándorhoz és Orbán Viktorhoz kellene fordulnia Novák Katalinnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek