Továbbra is napi problémát jelent a lillafüredi parkolási anomália

Megosztás

Megfelelő számú parkolót kellene biztosítani, a szabálytalan helyen várakozókkal szemben pedig a rendőrségnek kellene fellépni. A Zsófia-kilátó átadása óta a probléma jelentősen súlyosbodott.

Ahogy hetekkel ezelőtt már beszámoltunk róla, a lillafüredi, Zsófia-kilátó átadása óta hétvégente komoly közlekedési káosz alakult ki a Hámori-tóhoz vezető útszakaszon, ahonnan lépcsőn megközelíthető a kilátó. A problémát az okozza, hogy az autósok leparkolnak az út szélén, ezzel egysávosra csökkentve az egyébként is keskeny útszakaszt, amivel ellehetetlenítik a kétirányú közlekedést és emiatt dugók, fennakadások alakulnak ki. Bár Lillafüredre egyébként is jellemző volt, hogy a kisvasút végállomása utáni szakaszon az út szélén parkoltak az autósok, ám a lenti útszakaszon eddig ilyen probléma nem volt.

A rendőrség jelezte, véleményük szerint a Zsófia-kilátó megépítése a Lillafüreden egyébként is fennálló parkolási nehézségeket tovább rontotta. Úgy látják, a probléma megoldását hosszabb távon az eredményezné, ha megfelelő számú várakozó helyet építenének ki, vagy egyéb olyan megoldás bevezetése, ami a parkolni kívánó járművek számát jelentősen mérsékelné. Hozzátették: a biztonságos útvonal létrehozása az illetékes közútkezelő feladata, neki kell az érintettek bevonásával megtervezni, majd megvalósítani a szükséges fejlesztéseket. (via Boon)

Kapcsolódó cikkek