Miskolcon tart előadást Rácz András Oroszország-szakértő

Megosztás

Március 31-én Miskolcra látogat Rácz András Oroszország-szakértő, háborús elemző, a Német Külpolitikai Társaság munkatársa, aki a B24 Beszélgetések rendezvénysorozat keretében elmeséli legfrissebb, ukrajnai élményeit, illetve elemzi a szomszédunkban már egy éve zajló háború legfontosabb történéseit, tanulságait. Az előadás a Miskolci akadémiai Bizottság székházában lesz az Erzsébet téren.

A szakértő legutóbbi előadásában az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban betekintést nyújtott hallgatóságának a háborús helyzet jelenlegi alakulásába, emellett megosztotta személyes tapasztalatait az ukrajnai magyarok “kényszersorozása” kapcsán, melyeket kárpátaljai körútján szerzett:

– Aki “kényszersorozásról” beszél, már a szóhasználattal is manipulálni igyekszik az olvasót. A sorozás minden esetben kényszer.  Ha egy hadsereg nem kényszerrel, hanem önkéntes alapon próbálja meggyőzni az állampolgárokat arról, hogy vállaljanak katonai szolgálatot, az nem sorozás, hanem toborzás – – mondta többek között, de szót ejtett a magyar kormány érthetetlen oroszbarátságáról, a felek rendelkezésére álló fegyverekről, az “emberanyag” minőségéről és mennyiségéről, illetve az orosz belpolitikai viszonyokról.

Rácz András szavait gyakran idézik az országos lapok, a közelmúltban Orbán Viktor azon kijelentésére reagált, miszerint a nyugat a rossz oldalon áll, Oroszország fogja megnyerni a háborút.  A szakértő szerint Orbán javaslata a “tömegsírok békéje” lenne.

Mindezekről is szó esik majd a március 31-i rendezényen, ahova ajánlott előre jelentkezni, hiszen a helyszín befogadóképessége korlátozott. A beszélgetés helyszíne az MTA Miskolci Akadémiai Bizottság lesz, kezdés 17 órától. További részletek a program hivatalos Facebook-eseményében találhatók.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek