Holnap szavazhatnak a miskolci kis leopárd nevéről

Megosztás

Az állatkert azt szeretné, hogy a látogatók adjanak nevet a leopárdkölyöknek, akit már nagyon vártak gondozói, ugyanis egy rendkívül ritka, veszélyeztetett fajhoz tartozik.

Ahogy arról már beszámoltunk, idén január 25-én született meg a Miskolci Állatkert legújabb lakója, egy hím perzsa leopárdkölyök, akit a napokban láthatott először a nagyközönség. A kölyök az orvosi vizsgálatok szerint jól fejlődik, és bár még anyatejen él, már kóstolgatja a húst is.

Édesanyja, aki a Tareka névre hallgat, 2012-ben érkezett a Lisszaboni Állatkertből, apukája, Azhar pedig tavaly nyáron került Augsburgból jelenlegi párja mellé egy nemzetközi tenyészprogram keretében.

Tareka, a kisgyerekes anyuka

A perzsa leopárd a legnagyobb méretű és a legritkább példányszámú alfaja a leopárdoknak, a becslések szerint mindössze kb. 1000 példány él szabadon. Ezért is nagy dolog a kis jövevény születése, akinek március 15-én, azaz holnap segíthetnek a látogatók nevet választani, akik a pénztárnál kapnak egy “névválasztó kupont, mellyel leadhatják szavazatukat a három lehetőség egyikére: Mansur (kiejtése: Manszúr), jelentése: győztes, Ramin, jelentése: béke, öröm, Sayed (kiejtése: Szejjed), jelentése: úr, illetve mester.

Képek: Miskolci Állatkert, MiNap Online

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek