Rácz András Miskolcon: Oroszország biztosan nem fogja megnyerni a háborút

Megosztás

Óriási pusztítást hagy majd maga után a megszálló orosz hadsereg Ukrajnában, de közben ő maga is hatalmas veszteségeket szenved, ráadásul egyre biztosabb, hogy ezt a háborút nem fogja megnyerni – így lehetne összefoglalni az ország legelismertebb szakértőjének a véleményét a szomszédunkban zajló konfliktusról.

A szakember immáron másodszor járt Miskolcon a Momentum helyi szervezetésenk vendégeként, és a háború kirobbanásnak évfordulójához közeledve ezúttal az aktuális kérdésekről beszélt a mintegy harminc fő hallgatóságnak. Mondandóját ismét különlegessé tette, hogy temérdek háttérinformációval rendelkezik, és nagy összefüggéseiben látja a háborús helyzetet. Emellett személyes tapasztalatairól is beszámolt, hiszen nemrég tért haza a kárpátaljai területekről, ahol a magyarokat érintő “kényszersorozás” álhírének járt utána.

“Érdemes észrevenni, hogy az, aki “kényszersorozásról” beszél, már a szóhasználattal is manipulálni igyekszik az olvasót. A sorozás mindig, minden esetben kényszer. A sorozás az állampolgárok alkotmányban rögzített honvédelmi kötelezettségére alapul. Mivel kötelességről van szó, ezért definíció szerint kényszer. Ha egy hadsereg nem kényszerrel, hanem önkéntes alapon próbálja meggyőzni az állampolgárokat arról, hogy vállaljanak katonai szolgálatot, az nem sorozás, hanem toborzás” – mondta többek között, de szót ejtett a magyar kormány érthetetlen oroszbarátságáról, a felek rendelkezésére álló fegyverekről, az “emberanyag” minőségéről és mennyiségéről, illetve a moszkvai belpolitikai viszonyokról – különös tekintettel a választásokra.

Szóba került még az “azonnali békekötés” kérdése is, amelyet Orbán Viktor és a fidesz minden tagja közpénzmilliárdokból sulykol, és amely tulajdonképpen a “tömegsírok békéje”.

A mintegy két órás előadás után egy órányi kérdezz-felelekre is lehetősége volt az érdeklődőknek, de ezt követően sem engedték el a szakértőt a jelenlévők, a rendezvény végén mindenki hosszasan beszélgethetett még a háborúról.

Fontos Tudni, hogy Rácz András rövidesen ismét Miskolcra látogat, ahol a B24 Beszélgetések rendezvénysorozat keretében a háború legújabb kérdéseivel foglalkozik majd, és a hallgatóság kérdéseire is válaszol majd. A március 31-i rendezény Facebook-eseményére nagyon ajánlott előre jelentkezni, hiszen a helyszín befogadóképessége korlátozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek