Kezdődik az Avasi kilátó és több más helyszín felújítása

Megosztás

Napokon belül megkezdődnek a munkálatok a kilátónál, illetve három másik helyen is, amelyek szintén részei a projektnek.

A munkálatok várhatóan március 10-e környékén kezdődnek meg nemcsak a kilátóban, hanem a projekthez tartozó további helyszíneken: a komplexum alatti sétányon, a Győri Nagy Lajos lépcsősoron, és a Toronyalja utcán is. 

Néhány napon belül megkezdődik az Avasi kilátó és környezetének felújítása, az erről szóló kivitelezési szerződést szerdán kora délután írta alá Veres Pál, Miskolc polgármestere és Szeivolt István, a közbeszerzési eljáráson nyertes ajánlatot tevő Épkar Zrt. vezérigazgatója.

A munkálatok mintegy nyolcszáz millió forint uniós forrásból valósulnak meg, a beruházás részeként nemcsak az Avasi kilátót újítják fel, de sétányt alakítanak ki az alatta lévő területen, megújul a Győri Nagy Lajos lépcsősor, és a Toronyalja utca is – sorolta a részleteket a minap.hu-nak Miklós Viktor, a polgármesteri hivatal pályázati főosztályának vezetője. 
– A kilátó felújítása bruttó 444 millió forint, 161 millióba kerülnek a további rekonstrukciók, ezekre jön még rá többek között a tervezés és a műszaki ellenőrzés ára – mondta el a főosztályvezető. 

Veres Pál, Miskolc polgármestere úgy fogalmazott, az Avas kilátó felújítása az avasi csapadékvíz-elvezetés kialakítása, a sétányok egy részének felújítása és a Horváth-tető átépítése után egy újabb mérföldkőnek számít a történelmi Avas felújítását tekintve. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek