Születésnapi fényekbe borult az Avasi kilátó

Megosztás

Pontosan hatvan évvel ezelőtt világították ki először Miskolc egyik szimbólumát.

Vasárnap délután – a hat évtizeddel ezelőtti jelképes pillanatra emlékezve – Miskolc önkormányzata a város ikonikus és közismert szimbólumán ismét felkapcsolta a díszkivilágítást – írja a Minap.hu.

A tévétornyot éppen hatvan évvel ezelőtt adták át: az 1963. augusztus 20-i avatóünnepséget megelőzően fél évvel a már szerkezetkész építményen január 15-én este felkapcsolták a reflektorokat. Ezzel – a korabeli sajtó szerint – első ízben villantak fel egy új, modern Miskolc fényei.

A születésnapi ünnepi fények kapcsán a borsodi megyeszékhely polgármestere, Veres Pál is posztolt néhány fotó kíseretében. “Ez egy jubileumi év, hiszen az idén hatvan éve, hogy a kilátó megépült, és nem is ünnepelhetnénk méltóképpen, minthogy megújul az épület. Várhatóan egy hónap múlva indulhat a munka, a kivitelezőt kiválasztotta a város, jelenleg a közbeszerzési hatósági engedélyeztetés van folyamatban. Miskolc ikonikus épülete méltóképp újul meg, ragaszkodva azokhoz a formákhoz, elemekhez, amelyeket hat évtizeddel ezelőtt Hofer Miklós építész, a torony tervezője álmodott meg az Avasra” – írta az alábbi bejegyzésben:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek