A miniszter székébe került a tömegkatasztrófát okozó vonatbaleset, a felelősök egy része őrizetben

Megosztás

Az ország történetének legsúlyosabb vonatkatasztrófája rázta meg Görögországot a szerda hajnali baleset megtörténtével. A miniszter azonnal be is nyújtotta lemondását.

Harminchat halottja van a Görögországban szerdára virradóra történt vonatbalesetnek a görög tűzoltóság jelentése szerint. A rendőrség bejelentette, hogy a balesettel összefüggésben őrizetbe vették Lárisza város pályaudvarának állomásfőnökét.

A tömegbaleset hatására szerdán benyújtotta lemondását Kosztasz Karamanlisz görög közlekedési miniszter. Közleményében azt írta, kötelessége lemondani, mert “ez a legkevesebb, amit megtehet, hogy tisztelegjen az áldozatok emléke előtt”. Hozzátette, hogy vállalja a felelősséget a görög állam “régóta tartó kudarcsorozata” miatt.   

Egy Athénból az ország északi részébe, Szalonikibe tartó személyvonat és egy Szalonikiből Láriszába tartó tehervonat ütközött össze az ország középső részén fekvő Lárisza előtt eddig tisztázatlan körülmények között. Az ütközés nyomán több kocsi kisiklott, és legalább három lángba borult. 

Fotó: AP

(via Hvg)

Frissítés:

„Minden arra utal, hogy a katasztrófát sajnálatos módon egy tragikus emberi tévedés okozta” – mondta Kiriákosz Micotákisz görög kormányfő, aki példa nélkülinek nevezte az ütközést, és teljes körű, független vizsgálatot ígért.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek