Kétnaposra bővül a márciusi régiségvásár

Megosztás

A megszokottól eltérően idén márciusban két napon át fogadják az érdeklődőket az árusok a miskolci régiségvásáron.

Mint arról lapunk korábban már beszámolt, többéves hiátust követően az idén újraindul a Kocsonyafesztivál. Március 3. és 5. között a belváros utcáira ismét vásári hangulat költözik különböző étel-, és italstandokkal, látványelemekkel, kulturális programokkal és koncertekkel; fellép többek között a Paddy and the Rats, a Margaret Island, Horváth Charlie és a világhírű Dr. Alban.

– A Kocsonyafesztivál sokkal több, mint egy téli gasztronómiai és zenei fesztivál. Erősíti a városhoz való kötődést és közvetlenül is hozzájárul a város értékeinek bemutatásához és újrafelfedezéséhez. A város nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy a fesztivál megvalósulhasson. A Miskolcot is sújtó gazdasági nehézségek, az energiaválság, az infláció és a pandémia utóhatásai a kulturális rendezvények megszervezését is kérdésessé tették, a városvezetésnek komoly döntéseket kellett meghoznia, hogy milyen rendezvényeket és milyen színvonalon tud megszervezni – fogalmazott a témával kapcsolatos sajtótájékoztatón Veres Pál polgármester.

Lipták Ádám, a fesztivál szervezését lebonyolító Uni-Garden Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy mivel a legutóbbi, 2020-as rendezvénynél jóval szűkösebb anyagi keretek állnak rendelkezésükre, új koncepciót állítottak fel. Nem véletlenül esett a választásuk március első hétvégéjére, mert így az akkor zajló régiségvásárt be tudják majd tagosítani a Kocsonyafesztivál programjai közé, amely ekkor kétnaposra bővül.

A régiségvásárt a narancs színnel jelölt utcákon tartják (regisegvasar.hu)

A régiségvásár központja a Hősök tere lesz, összekötve a Déryné és a Kazinczy utcát, melyről balra kanyarodva egészen a Centrumig húzódik majd. Március 4-én szombaton, illetve 5-én vasárnap reggel 7 és délután 4 óra között kínálják majd portékaikat az árusok.

Forrás: minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek