Dr. Alban is ott lesz az idei Kocsonyafesztiválon

Megosztás

Két év kényszerpihenő után idén ismét megrendezik az észak-magyarországi régió és ezen belül Miskolc egyik legnépszerűbb rendezvényét, a Kocsonyafesztivált.

Immár másodszor jutott nekem az a feladat, hogy visszaadjam Miskolcnak a Kocsonyafesztivált – fogalmazott Veres Pál Miskolc polgármestere a Városházán tartott programismertető sajtótájékoztatón hétfőn, hozzátéve, hogy először a jogvitákat követően többéves száműzetéséből kellett 2020-ban visszahozni, most pedig a COVID két éve után kell újraéleszteni a rendezvényt.

– A Kocsonyafesztivál több, mint egy téli zenei-gasztronómiai fesztivál. Különleges piaci szerepét, turisztikai vonzerejét a programokon és látványosságokon túl a miskolciak identitástudata, az értékeiért való lelkesedés és büszkeség adja. Szeretik, szeretjük, mert közösséget teremt, mert áthatja a vendégszeretet és az egymás felé való nyitottság – fogalmazott a polgármester.

A fesztivál megrendezéséhez az Önkormányzat és a Miskolc Holding összesen bruttó 80 millió forinttal járul hozzá, a többi forrás előteremtése a fesztiválszervező feladata. Az önkormányzat az anyagi hozzájáruláson túl szolgáltatásokkal és a terület rendelkezésre bocsátásával segíti a 2023-as rendezvényt.

A Kocsonyafesztivál főszínpada most is a Szent István téren lesz, a másik színpad a Villanyrendőrnél, a harmadik, a pódiumszínpad pedig az Erzsébet téren. A fesztivál területe így a Szent István tér és a Villanyrendőr közt húzódik majd, de ebben az időben tartják majd a Régiségvásárt is, amely egészen a Centrum áruházig tölti meg élettel a főutcát, kiterjedve a Hősök terére is.

Az idei fesztivál térképe

Sőt, idén a történelmi Avas is bekapcsolódik a programokba, hiszen a Kocsonyafesztivál részeként egy rendhagyó Avasi Kvaterkát is tartanak majd a Bortanyán és a Rácz-sor környékén. A fesztivál területén gazdag étel- és italkínálat várja majd a fesztiválozókat folyamatos programokkal.

A fellépők között pedig olyan közönségkedvencek kaptak helyet, mint a Margaret Island, a Balkán Fanatik, Erös és Spigiboy, a Fiesta Csordás Tibivel, Lotfi Begi, Náksi, a New Level Empire, a fesztivál húzóneve pedig a világsztár Dr. Alban lesz. A rendezvényt a tervek szerint egy olyan koncert zárja, amit Budapesten kívül még sehol sem hallottak Magyarországon. A Kocsonyafesztivál zárókoncertje ugyanis Charlie 75 éves születésnapi produkciója lesz 2023-ban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kép: Herman Ottó Múzeum/Bujdos Tibor

Kapcsolódó cikkek