Végre ismét visszatér a Kocsonyafesztivál

Megosztás

Először a korábbi városvezetés miatt nem rendezték meg eredeti formájában, az elmúlt két évben pedig a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt kellett lemondanunk erről a remek programról Miskolcon. Most Veres Pál bejelentése után egyértelművé vált, hogy lesz, már csak alig két hónapot kell várnunk.

“Készülünk, mert egy tél sem tart örökké, és jól esne már egy kis fesztivál”

– olvasható a kocsonyafesztival.hu-n, ahol a szervezők a részletes programról további információt ígérnek a közeljövőben. Az oldalon mindenesetre már megtalálható az a regisztrációs felület, melyen keresztül a gasztronómiai szolgáltatók február 15-ig tudnak jelentkezni a rendezvényre. És persze nem rejtik véka alá a dátumot sem: 

március 3-5. 

Mint emlékezetes: a városvezetés 2020-ban jelentette be, hogy hét év után, 2020. február 14-én hazatér Miskolcra a Kocsonyafesztivál. A rendezvény a régi időket idézve hatalmas sikerrel zárt – a miskolciak és a város vendégei tízezres számban szórakoztak a régió legnagyobb gasztro-kulturális fesztiválján.

Az örömhírt Miskolc polgármestere is megosztotta Facebook-oldalán.

A miskolci kocsonyafesztivál az észak-magyarországi régió, s ezen belül Miskolc egyik legnépszerűbb rendezvénye. Először 2004-ben rendezték meg, az évek alatt egyre népszerűbb és egyre ismertebb lett a program. A 2010-ben kiváló minősítést kapott a rendezvény, ekkorra már nemcsak az ország minden tájáról, de a szomszédos országokból is érkeztek látogatók a fesztiválra. 

A Kocsonyafesztivált 2013-ig rendezték meg eredeti formájában, 2014-től viszont a korábbi városvezetés és a fesztivált üzemeltető alapítvány között vita támadt. Emiatt Kocsonyafesztivál 2014 és 2018 között nem volt, helyette az önkormányzat Kocsonyafarsang, később Miskolci Farsang néven rendezett gasztronómiai programot. A 2019-ben felálló városvezetés hivatalos közleményben jelentette be, hogy 2020-ban február 14-16. között ismét megrendezik a Kocsonyafesztivált. 2021-ben és 2022-ben a koronavírus világjárvány miatt nem rendezték meg a nagyrendezvényeket, így a Kocsonyafesztivált sem, így most két év szünet után rendezik meg ismét a népszerű programot. (via Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek