Hodász atya vallomása elindította a lavinát, többen is vállalják azóta, hogy őket is molesztálták a papok

Megosztás

Egyre inkább arra mutatnak a jelek, hogy Magyarországon is élénk és erős probléma az egyházi személyek által elkövetett szexuális visszaélés kiskorúak ellen. Hodász András kiállása és Pető Attila botrányosan elsikált ügye után egyre többen állnak fel és jelentkeznek, hogy bizony őket is molesztálták az atyák. Küszöbön a nagy balhé?

A Szemlélek című lapot keresték meg többen, miután megjelent Hodász cikke, amelyben arról írt: kamaszkorában molesztálta egy katolikus pap. Nemcsak külföldön gyűrűzik egyre magasabbra a balhé, hanem Magyarországon is. De itt egyelőre a bejelentőt éri retorzió. Meddig?

Személyes írásban osztotta meg Szemlélek magazinban a nyilvánossággal Hodász András atya, hogy gyerekkorában molesztálta egy pap. A Papifrankó YouTube-csatornáról ismert pap Pető Attila ügye miatt érezte úgy, hogy meg kell szólalnia. A 36 éves Petőt, akit 13 éves korában egy katolikus pap molesztált, nemrég másodfokon is bűnösnek találta zaklatás miatt a bíróság.

Ők ketten, úgy tűnik, beindítottak egy folyamatot, a Szemlélek lapigazgatója, Gégény István ugyanis arról számolt be az RTL Híradónak, hogy néhány nap alatt öt-hat ember jelentkezett a lapnál azzal, hogy papi szexuális visszaélés áldozataivá váltak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek