Az LMP szerint a kormány mindig megfutamodik a szakmai kérdések elől

Megosztás

Az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának rendkívüli ülését még múlt héten kezdeményezte az LMP, de kormánypárti képviselők nem vettek részt az eseményen.

Arrogancia, lekezelés és az idegen érdekek kiszolgálása – ez jelenleg az Orbán-kormány politikája, hiszen a Fidesz arra sem képes, hogy vállalja az akkumulátorgyárakkal kapcsolatos vitát. Kedden volt az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának ülése, amin a kormánypárti képviselők nem is vettek részt, mondta Hohn Krisztina az LMP – Magyarország Zöld Pártjának szóvivője s és hozzátette, hogy ez abszolút jellemző a kormányra, hiszen rendre megfutamodnak a szakmai kérdések elől, és inkább a homokba dugják a fejüket.

A lakosság Debrecenben világosan megfogalmazta azt, hogy nem kérnek ebből a gyárból, de Orbánék mindezt semmibe veszik, nem hallgatják meg az emberek véleményét, nem veszik figyelembe a helyben élők akaratát. Az LMP nem szeretné, hogy Magyarország akkumulátor-gyártó gyarmat legyen. A zöldek ezért petíciót indítottak, de országos népszavazást is kezdeményeztek. Hohn azt tapasztalta, hogy az egész országban nagy az érdeklődés, Pécsett például nagyon sokan vannak, akik tudják, hogy ez egy jelentős lépés, hiszen ezek a gyárak rendkívüli módon szennyezik a környezetünket.

Az LMP szerint hazánkban már így is elegendő akkumulátorgyár van, a most létesítendő csak és kizárólag kínai és dél-koreai érdekeket szolgálna ki. Hohn nem érti, hogy a Fidesz képviselői miért nem vettek részt tegnap a bizottsági ülésen, miért nem történt meg a szakmai vita, az LMP szerint mindez teljesen elfogadhatatlan. A zöldek rendkívüli ülésnapot is kezdeményeztek a Parlamentbe, és kíváncsiak, hogy mi a Fidesz-KDNP álláspontja az akkumulátorgyárak ügyében, milyen érveket fognak felsorakoztatni, és hogy egyáltalán megjelennek-e az ülésen, vagy csak a fizetésüket veszik fel.  

Kép: HVG/Reviczky Zsolt

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek