Kritikus a szeméthelyzet Sátoraljaújhely egyes utcáin

Megosztás

Megelégelte az illegális szemétlerakókat Sátoraljaújhely vezetése, ezért átfogó akciót hirdetett, hogy megváltoztassa a szemetes utcák összképét.

Az illegális módon lerakott hulladék szennyezi a környezetet és súlyos közegészségügyi veszélyeket is rejt magában. Például rovarok és rágcsálók elszaporodásához vezet, amelyek később fertőző betegségek terjesztésében is közrejátszhatnak.

Sátoraljaújhelyen évek óta problémát okoz ez a jelenség, a város egyes részein élők egyáltalán nem fizetnek a szemétszállításért. A felhalmozott háztartási hulladékot egyszerűen kidobják az udvarra, vagy az utcára, számol be a tarthatatlan helyzetről a Zemplén TV helyszíni riportja.

A videóban megszólal egy nő, aki a kamera jelenlétében a legnagyobb természetességgel dobja el a megtelt zsákot, miközben azt mondja, hogy hová is tehetné ezt a kupacot, ha egyszer nincs kukája.

Szamosvölgyi Péter polgármester szerint is áldatlan állapotok uralkodnak a Ronyva-patak környékén, ennek pedig az az oka, hogy 32 családnak egyáltalán nincs hulladékszállítási szerződése, így kukája sincs.

Ez talán nem háztartási hulladék (Zemplén TV)

Az önkormányzat az “Utoljára!” elnevezésű köztisztasági program keretében először felmérte, hogy kik nem rendelkeznek szerződéssel, majd közösségi szemétszedést szerveztek az érintett területeken.

-Rendszeresen hozunk majd ide konténereket, a jövőben ezekbe gyűjthetik a szemetet az itt lakók. A következő lépés, hogy kamerákat helyezünk ki ezeken a területeken, sőt a rendőrség és a közterület-felügyelet is sűrűbben megjelenik majd.

Kiemelt kép illusztráció.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek