Tovább fejlődik Miskolctapolca – megújulhat az orvosi rendelő

Megosztás

Rögtön két épületet is érint a felújítás, mivel a védőnői szolgálat és a gyermekorvosi rendelő jó eséllyel a szomszédos, jelenleg üresen álló épületbe kerül. 2024 nyarára elkészülhet a rendelő.

A beruházás technikai részleteiről Miklós Viktor, a polgármesteri hivatal Pályázati főosztályának vezetője tájékoztatott. Megtudhattuk, hogy két felnőtt háziorvosi, valamint egy-egy gyermekorvosi és védőnői körzet feladatait látják el a Miskolctapolcai út 13. szám alatt található rendelőintézetben – erről a Minap.hu számolt be.

A fejlesztés azonban valójában nem egy, hanem két épületet érint, ugyanis a szomszédos, jelenleg üresen álló épületet is átalakítják. Az önkormányzat terve az, hogy a felújítások után ide költözik a védőnői szolgálat, valamint a gyermekorvosi rendelő. A felnőttek továbbra is a megszokott helyre járhatnak majd.

A most is rendelőként üzemelő épület felújítására 132 millió forintot, a másikra pedig 101 millió forintot fordítanak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert forrásból. Várhatóan tavasszal elindulhat a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás, majd ősszel átadhatják a munkaterületet a kivitelezőnek. 2024 nyarára elkészülhet a rendelő.

Korszerűsítik az infrastruktúrát és az energetikai rendszert is: a rendelőben megújul a fűtésrendszer, kicserélik a nyílászárókat, szigetelnek, festenek, megújul az épületgépészet, kicserélik a burkolatokat és a tetőt. – Miskolc előre menekül, a nehéz gazdasági helyzetben is fejlesztjük a városrészeket, ahogy azt a programunknak lefektettük – nyilatkozta a város polgármestere, Veres Pál.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek