Veres Pál: Kész vagyok lemondani kuratóriumi tagságomról

Megosztás

A miskolci polgármester egyáltalán nem ragaszkodik a kuratóriumi tagságához, ellentétben a miniszterekkel, akik csak hosszú huzavona után és vonakodva engedtek az uniós követelésnek. Veres Pált senki nem kérte, hogy mondjon le, de ha ezzel tudná jobban képviselni Miskolc érdekeit, gondolkodás nélkül megtenné az első szóra.

„Elkötelezett és büszke miskolci polgárként eddigi életem és valamennyi megbízatásom során, pedagógusként és polgármesterként is elsődleges feladatomnak mindig a város és az itt élők, a miskolciak szolgálatát tartottam – és tartom ma is. Éppen ezért szeretném ismét nyomatékosan megerősíteni, hogy amennyiben a miskolci diákság, a város és az egyetem érdeke úgy kívánja, és ezáltal az egyetem hallgatói visszakerülhetnek az Erasmus-programba, pedagógusként, miskolci lokálpatriótaként és felelős politikai szereplőként késlekedés nélkül, azonnal kész vagyok lemondani kuratóriumi megbízatásomról.

Szeretném ugyanakkor azt is hangsúlyozni, hogy őszintén hiszek abban, hogy nem ördögtől való, ha a mindenkori városvezetést és ezáltal a város érdekeit most, vagy a jövőben bármikor valaki képviseli az egyetemi kuratóriumban, ezáltal hidat képezve az intézmény és Miskolc között, ápolva, erősítve és fejlesztve a két fél kapcsolatát. Ez a feladat számomra pedagógusként nemcsak megtisztelő, hanem eredeti hivatásomból adódóan érthető és szakmába vágó is volt, hiszen magam is álltam az egyetemi katedrán, ismerem az egyetemi és a középiskolai oktatást is, így a diákság, a pedagógusok helyzetét, gondjait és elvárásait ismerve kész voltam és kész vagyok továbbra is legjobb tudásomat az egyetemi hallgatók és az universitas szolgálatába állítani.

A kuratóriumi megbízatással kapcsolatosan mindeddig sem jelzés, sem megkeresés nem érkezett hozzám sem az uniós szervezetek, sem a kormányzat, sem az egyetem vezetése felől. Természetesen cselekvésre készen várom az érintett intézmények, az uniós döntéshozók, a kormányzati szereplők állásfoglalását az ügyben, még egyszer hangsúlyozva, hogy a diákság érdekeit mindenek feletti prioritásként szem előtt tartva, ha ez szükségessé válik, azonnal kész vagyok lemondani” – adta hírül Veres Pál polgármester a polgármesteri hivatal csütörtökön kiadott közleményében. 

A Fidesz-KDNP-s miniszterek hosszú hónapokig fogódzkodtak, semmi esetre sem kívántak lemondani kuratóriumi tagságukról. Végül azonban az uniós pénzek mégis fontosabbnak tűnnek, így csütörtök délelőtt muszájból meglépték, amit meg kellett. De ezzel még közel sem vagyunk kint a vízből, az EU más dolgokat is (leginkább a jogállamiság folyamatos leépülését) aggályosnak tart ahhoz, hogy a befagyasztott pénzekhez hazánk végül hozzájuthasson.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek