Varga Juditot nem zavarta a Pegasus- és a Völner-botrány, de az ellenzék kampánypénzei miatt Brüsszelhez fordul

Megosztás

Érdekes értékítélettel rendelkezik igazságügyi miniszterünk, Varga Judit ugyanis a legkevésbé sem mozgolódik az egyre inkább Rogán Antalt is gyűrűbe fogó fideszes korrupciós botrány miatt, ahogy a Pegasus lehallgatási balhé okán sem szólalt meg túl gyakran. Az ellenzék kampánypénzei miatt viszont gyorsan Európához fordul.

Ez ugyanis Varga szerint egyszerűen tűrhetetlen gyalázat.

Vera Jourovának írt levelet „az európai demokráciák védelmében” – írja a Hvg.

„A magyar kormány nevében kérem az Európai Bizottság tájékoztatását arról, hogy az Európai Bizottság együttműködött-e bármilyen programban az Action for Democracy nevű szervezettel” – írta Varga Judit igazságügyi miniszter levelében Vera Jourovának, a Bizottság alelnökének. Mint írja, a „külső nyomás vagy befolyás” kizárása fő feltétele annak, hogy a nemzeti politika a polgárok valódi akarata szerint alakuljon.

Arra azonban többször is utal, hogy a politikai kampányok külföldről érkező anyagi támogatását csak akkor tartja problémásnak, ha az az unión kívülről érkezik: kifejezetten arra kéri a Bizottságot, hogy országjelentéseiben tekintse kockázati tényezőnek az ilyen, a tagállami választások befolyásolására irányuló támogatásokat. E szerint azt például nem várná el, hogy a testület kockázati tényezőnek tekintsen egy francia jelölt kampányára adott magyar hitelt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek