Varga Judit mégiscsak találkozott Schadl Györggyel, a korrupciós botrány legfőbb figurájával

Megosztás

Hadházy Ákos megkapta a szükséges dokumentumokat, amikből feketén-fehéren kiderül, hogy a fideszes korrupciós botrány szálai bizony a miniszter asszonyig vezetnek. Ezek után még inkább rendkívül aggályos, hogy meg sem hallgatták Varga Juditot. Pedig lenne miről. Íme a bizonyítékok.

Hadházy Ákos szerint nagyon problémás, hogy meg se hallgatták Varga Judit igazságügyi minisztert a Völner-Schadl-ügyben. Ugyanis a nyomozati iratokból kiderül, Schadl György, a végrehajtói kamara letartóztatott elnöke azt mondta, volt “a jó miniszter asszonynál” és a végrehajtói praxisokkal kapcsolatos visszás ügyekről beszélt vele. Az országgyűlési képviselő azt is vérlázítónak tartja, hogy ilyen gyorsan lezárták az ügyet, Varga Judit mellett Rogán Antal szerepét se fejtették fel. A független képviselő a következőképpen írt erről a Facebookon:

“VARGA JUDIT PONTOSAN TUDHATTA, MIT MŰVEL SCHADL GYÖRGY

❗ Az igazságügy-miniszter próbál úgy csinálni, mintha semmi köze nem lenne egykori helyettese, Völner Pál és a bírósági végrehajtói kar elnöke, Schadl György közti korrupt üzletekhez. Csakhogy a nyomozás dokumentumai szerint EZ NEM IGAZ! A papírok szerint – amelyekből néhányat megmutatok – VARGA JUDIT LEGALÁBB EGYSZER TALÁLKOZOTT Schadl Györggyel, és nem is csak bájcsevegtek: épp arról volt szó, amiért a legkorruptabb végrehajtó jelenleg is rács mögött van, a végrehajtói praxisok pénzért történő adás-vételéről.

❗ A nyomozás adatai szerint Schadl úgy intézte a karon belüli konfliktusokat, illetve úgy „szabadított fel” ismét értékesíthető végrehajtói pozíciókat, hogy fegyelmi eljárásokat indított a neki nem fizetők ellen. Ezek az emberek persze nem hagyták annyiban, igyekeztek mozgósítani a kapcsolataikat. Schadl ennek akart elébe menni, amikor megkérte Völnert, szerezzen neki időpontot „a jó miniszter asszonyhoz”.

❗ A lehallgatási jegyzőkönyvek tanúsága szerint néhány napon belül sikerrel is járt, Varga pedig ígéretet tett, hogy lepattintja az akadékoskodókat. Ezzel tehát – ha igaz, amit Schadl és egyes vádlottak állítottak – minimum bűnpártolást követhetett el, hiszen értesülhetett az ügyről és mivel mégis passzív maradt, fedezhette a korrupt hálózat fejét! Ennek ellenére az ügyészség semmit nem tett a miniszter szerepének tisztázására, még tanúként sem hallgatta meg Varga Juditot, nem hogy gyanúsítottként!

❗ Eddig is sejteni lehetett, de a dokumentumok alapján már ki is jelenthető: ez egyáltalán nem biztos, hogy a „jó miniszter asszony” ártatlanságát bizonyítja, viszont egyre biztosabb, hogy az ügyészség és a legfőbb ügyész bűnösségére utal. Ha ugyanis a kötelességüket végezték volna, akkor legalább a mellékelt dokumentumok miatt kihallgatták volna Varga Juditot.

❗ Nagyon fontos megérteni: a Schadl-féle bűnszervezet rendkívül kiterjedt volt, csápjai a kormány legfelsőbb köreiig nyúltak. A nyomozati anyagok alapján rengeteg kapcsolódó eljárást kellett volna indítani. Az ügyészség azonban lecsapkodta ezeket, kreált egy nagyjából kerek történetet, amelyben csak Schadl György és Völner Pál a főkolomposok, aztán ezt rekordgyorsasággal le is zárta. Erősen kilóg a lóláb, hogy ezt azért tették, mert féltek, ha tovább nyomoznak, nagyon magasra jutnak.

❗ Mivel az ügyészség láthatóan nem rendelkezik az értő olvasás képességével és a büntetőjog alapjai is hiányoznak – vagy inkább úgy tesznek –, besegítek egy kicsit. A következő napokban megmutatok néhány olyan szálat, amelyet fel kellett volna venni, amelyekben eljárást kellett volna indítani, de az ügyészség ezt elmulasztotta. Ezzel párhuzamosan pedig mindent meg fogok tenni azért, hogy a törvénynek megfelelően megtudjam, hogy milyen adatok alapján zárták le a „Tóni-Barbara-Ádám” ügyben a feljelentésemet, és miért nem tájékoztattak engem erről eddig.”

Íme a Hadházy által közzétett dokumentumok:

És ilyenkor megismételhetjük a szokásos mondatot: és ennek a brigádnak van kétharmada lassan tizenhárom éve hazánkban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek