Rengeteg hulladékot raktak le illegálisan a borsodi városnál

Megosztás

Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy helyi lakosok az elkövetők, akik szemétdombot csinálnak a saját településükből.

Újabb törvénytelen hulladéklerakó helyet jelentettek Szentsimonban az Ózdi Szent Simon és Júdás apostol-templom szomszédságában.

Ismét nagy mennyiségű veszélyes hulladékot jelentettek be a napokban Szentsimonban, az Ózdi Szent Simon és Júdás apostol-templom szomszédságában lévő földterületen. A helyiek régóta küzdenek az illetéktelen szemetelőkkel, mindig újabb és újabb illegális hulladéklerakót fedeznek fel, ahol akár televízió, mikrosütő is hever egy kupacban. A jelenlegi esetben a szeméthalom többek között építési törmelékből áll – adta hírül az Ozd.hu.

„Ismételten nagyon felháborít ez az eset, ami megint történt. Itt állunk a nagy szemétkupac mellett, amit megint Szentsimonban raktak le. Nem tudom megérteni az embereket, hogy ezt tulajdonképpen miért csinálják. Ez egy olyan építési hulladék nejlonnal, nikecellel és egyéb olyan anyagokkal, amelyeket személyautó ide a patak partjára ki sem tudott volna hozni a sáros, gödrös utak miatt, tehát biztos, hogy egy kis teherautó szállította ki” – mondta Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

Az Ózd és Térsége Polgárőrség lovas polgárőrei városunkban és a környező települések külterületein több ízben találkoznak hasonló esetekkel portyaszolgálat közben. Nem értik, hogy valaki miért cselekszik így, amikor az effajta hulladékokat egy évben, egy alkalommal le lehet adni ingyen és bérmentve. Folyamatos járőrözéssel próbálják megelőzni, illetve tetten érni az elkövetőket, akik zömében a helyi lakosság köréből származnak. Az ügyben eljárás indul ismeretlen elkövető ellen, hiszen megsértették a hulladékgazdálkodás rendjét, amely komoly szankciókat vonhat maga után.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek