Amikor feltörték a KRÉTA rendszerét, a fejlesztőcég megpróbálta eltussolni

Megosztás

A támadás miatt személyes adatok kerültek illetéktelen kezekbe, a cég mégis próbált úgy tenni, mintha az egész meg sem történt volna. A botrány csak néhány napja robbant ki, az eltussolás nem sikerült.

“Vagy végig igazat kell mondani, vagy végig tagadni, de menet közben nincs módosítási lehetőség” – így írt szeptember végén az eKréta Zrt. egyik projektvezetője azt követően, hogy feltörték a közoktatásban használt KRÉTA e-naplót, mitöbb, személyes adatok kerültek ki a támadás miatt – írja a Telex.

A lap erről a levélről, valamint a támadás hátteréről úgy értesült, hogy az egyik hekker felvette velük a kapcsolatot. Tőle, és az általa küldött bizonyítékokból derült ki az is, hogy a fejlesztőcég tudott arról, hogy feltörték rendszerüket, ezzel pedig hozzáférnek a magyar közoktatásban tanuló diákok érzékeny adataihoz. Sőt: az is kiderült, hogy az egymás között beszélgető fejlesztők között arról volt szó, hogyan tudják eltussolni az egész ügyet.

A hekker a lapnak azt írta, akciójukkal a magyar rendszerek rossz állapotát akarták bemutatni, a támadással csupán tiltakoznak a problémák ellen, de személyes adatokat nem fognak közzétenni, nem akarnak ártani a diákoknak.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek