Közel kétszázmillióért vesz olyan programot az MTVA, ami még az egérmozgást is figyeli a dolgozók gépén

Megosztás

Nehogy véletlenül lazsáljanak munka közben, vagy ne pontosan azt tegyék, amit főnökeik elvárnak tőlük. Csak nehogy olyan oldalakra tévedjenek, amik nem teljesen NER-kompatibilisek.

Az MTVA gépein ellenőrizni fogják, hogy a munkatársak mozgatják-e az egeret, milyen oldalakat nyitnak meg, és hogy hol, mennyi időt töltenek el. Az RTL arról ír, hogy 150 millió forint plusz áfa (azaz bruttó 190,5 millió) forint értékben kötött szerződést az állami média, azaz a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Fornax ICT Kft. vezette konzorcium az aktivistást mérő alkalmazás kifejlesztésére. 

Az intézkedést állítólag az indokolja, hogy a koronavírus miatti megváltozott munkarendben megőrizzék a dolgozók produktivitását. Hogy mindehhez mit szólnak az állami média dolgozói, nem lehet tudni.

Az inaktív időszakok esetén az alkalmazás felhasználói értesítést küld, az erre adott reakció idejét pedig méri. Emellett kezelni fogja a szüneteket, szabadságokat, távolléteket is. Ezekből az adatokból az alkalmazás statisztikát készít, aktivitási, inaktivitási időszakokat határoz meg: a felhasználónak saját produktivitását is megjeleníti, illetve vezetői emailriportokat generál. (Hvg)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek