Fideszes polgármester az ötmilliós jutalmát kritizálóknak: “proli gondolkodású, sutyerák, baloldali, liberális bunkók”

Megosztás

Kiakadt a fideszes városvezető, mert kritizálni merték őt azért, hogy miközben a városban elképesztő méretű megszorításokat vezetett be, ő maga ötmilliós jutalmat markolt fel. Kulturált szavait “liberális újságíróknak” címezte.

Talán Kövér László sem teremti le olyan pedellus-stílusban az ellenzéki képviselőket, ahogy azt kedden tette Győr első számú papagájimádója, Dézsi Csaba András.

A polgármester láthatóan vérig sértődött azon, hogy egyesek szóvá tették, hogy 5 milliós jutalmat venne fel, miközben megszorításokat vezet be az önkormányzat, legalábbis erre utal, hogy a keddi közgyűlésen hosszan kirohant mindenki ellen, aki kritizálta – akár valóban így volt, akár nem.

Dézsi ma közleményben tudatta, hogy 3 millió forintot ad egy alapítványnak, amiről alapvetően nem szándékozott szólni, hiszen amúgy is rendszeresen, nagy összegekkel segít másoknak, de az ellenséges hangulatban sajnos muszáj volt ezt a tényt elmondania.

Az ugytudjuk.hu megírta azt is, mi történt ma, ebben a felfokozott hangulatban a győri városházán. Meg lehet nézni a videót, de a lényeg röviden annyi, hogy a polgármester tíz percen át sorolta, hogy mi mindent tett az elmúlt 35 évben, amiért megérdemli a bruttó 5,2 milliós jutalmat, aztán végül elmondta ugyanazt, amit a közleményben írt: rákbeteg van a családjában, és egy ezzel foglalkozó alapítványnak ajánlja fel a pénzt.

Ezután a két ellenzéki képviselőnek, Glázer Tímeának és Pollreisz Balázsnak (aki – ahogy az ugytudjuk.hu meg is jegyzi – nem szólalt meg sem a vitában, sem egyéb helyen az ügyben), és a „liberális újságíróknak” címezte szavait, akiket „(…) proli gondolkodású, sutyerák, baloldali, liberális bunkók”-nak nevezett. (via 444.hu)

Vajon ugyanez egy ellenzéki vezetésű polgármesternél hogy zajlana? Valószínűleg a fideszes támadómédia kereszttüzében lenne hetekig, akár hónapokig is egy méretes karaktergyilkosság főszereplőjeként.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek