Álhír: Borkai Zsolt halálhírét keltik már nem először, de szerencsére kutya baja

Megosztás

Azt szokták mondani, hogy akinek a halálhírét keltik, sokáig fog élni. A nemrég még fideszes botrányhős, Borkai Zsolt elvileg egyszer már felakasztotta magát, most pedig Olsson néven halt meg. Az olimpiai bajnok, egykori polgármester szerint ez nagy baromság.

Borkai Zsolt illusztrációjával terjedt egy orosz álhír a közösségi médiában, amely azt állította, hogy váratlanul meghalt az a svéd ügyész, egy bizonyos Erik Ollsen vagy Olsen, aki az Északi Áramlat gázvezetéknél történt robbanások kivizsgálását vezette.

Az összeesküvés-elmélet szerint az ügyész „elő akart állni az igazsággal” a gázvezeték felrobbantásáról, de mielőtt ezt megtette volna, megcsípte egy méh, órákkal később meghalt, és gyorsan el is hamvasztották. A kitalált történettel nyilvánvalóan azt a látszatot akarták kelteni, hogy el akarják tussolni a vizsgálat eredményét. Az álhír magyar szála, hogy az olimpiai bajnok tornász, Győr volt fideszes polgármesterének fotóját használták fel, azt állítva róla, hogy ő a svéd ügyész.

„Ez egy baromság! Maradjunk abban, hogy senkit nem akarok megsérteni, de sajnos a világ elég hazug hellyé vált, és ebben a hazugságban a média előszeretettel sütkérezik. Talán az egyik pápa mondta annak idején, a rossz hír is tud jó lenni, de azért ez mégis csak túlzás” – kommentálta Borkai Zsolt a Blikknek az esetet, hozzátéve, hogy nem először keltik így vagy úgy a halálhírét.

Egyszer már felakasztottam magamat, most Olsson néven haltam meg, de könyörgöm, még élek! Úgy látom, ez egy visszatérő elem az életemben, hogy olykor a halálhíremet keltik, valahol csak nevetni lehet rajta” – tette hozzá az 1988-as szöuli olimpián lólengésben aranyérmet nyerő Borkai. (via Telex)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek