Az NBII-es MTK-t fogadja ma a Megye I-es Felsőzsolca

Megosztás

A labdarúgó Magyar Kupában már a legjobb 16 közé jutás a tét a negyedik fordulóban és három borsodi csapat maradt állva. Szerdán 13:30-kor rendezik a számunkra talán legérdekesebbet: a Megye I-es, amatőr osztályban szereplő Felsőzsolca az NBII-es MTK-t látja vendégül saját pályáján. A Zsolca a BAZ megyei bajnokságban jelenleg a harmadik helyen áll, kilenc meccsből hatot nyert, egyet döntetlenre adott és kettőt vesztett, a kupában viszont menetel: eddig mindhárom meccsét megnyerte úgy, hogy még csak gólt sem kapott.

Az MTK persze nyilván más falat, de a játékosok és a kilátogató szurkolók számára alighanem az eredménytől függetlenül is örök élmény marad ez a találkozó. A tét pedig nem kicsi: egyrészt elképesztő siker lenne egy esetleges győzelem és a legjobb 16 közé jutás az országos porondon, másrészt viszont ha nyernek a zsolcaiak, akkor biztosan ott lesznek az Amatőr Kupa döntőjében, hiszen már csak három amatőr (tehát NBIII-as szint alatti) együttes van versenyben, a legjobb kettő pedig lejátssza az amatőr kupadöntőt.

A Mezőkövesd ugyanebben az időpontban a Nyergesújfaluhoz látogat, ahol természetesen toronymagas favorit lesz, míg a Kazincbarcika 17:30-kor a ZTE-t fogadja.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek