Megdöbbent a Napelem-szövetség: a kormány döntése ellentétes az ország érdekeivel

Megosztás

Húztak egy vonalat és egyik napról a másikra kicsinálták a napelemben gondolkodókat, miközben hazánk továbbra is komoly energiaimportra szorul. A szövetség szerint a kormányzati döntés az ágazat, a lakosság és az ország érdekei ellen van.

A jövőbeli napelemes rendszerek által termelt villamos energia hálózati betáplálását felfüggesztő kormányzati döntés ellentétes az ágazat, a lakosság és az ország érdekeivel is a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség szerint. A szervezet az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írja, hogy

a hálózati visszatáplálás lehetőségének megszüntetése a háztartások számára értelmetlenné teszi a napelemes beruházásokat. A héten bejelentett döntés ellentétes a kormány eddigi törekvéseivel, a napelemes rendszerek elterjedésének ösztönözésével.

Hozzátették: ezzel a lépéssel a kormány a napelemes rendszerek terjedésének elősegítése helyett a fejlődés ellenében lép fel és nem segíti azt sem, hogy csökkenjen Magyarország jelentős villamosenergia-importja. (via 444.hu)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek