Íme a tizedik avasi újszülöttek parkja

Megosztás

Dupla öröm, faültetés a választókerületben született gyermekek száma alapján. Ezúttal 43 fát ültettek el.

Létrejött szombaton a tizedik újszülöttek parkja is az Avason. A kezdeményezést tíz évvel ezelőtt Fodor Zoltán önkormányzati képviselő indította útjára Miskolcon, azóta évről évre annyi fát ültetnek el a hetes számú választókerületben, ahány gyermek született a területen. „Tavaly 51 fát ültettünk el, idén pedig 43-at, a fák elültetésében idén is a gyermekek szülei, nagyszülei segédkeztek” – mondta el a Miskolc Televízió Híradójának Fodor Zoltán, aki hozzátette azt is, mivel a tavalyi park létrehozásánál a világjárvány miatt a családok nem vehettek részt, a mostani alkalomra őket is várták.

A képviselő kiemelte, nagy hangsúlyt fektetnek a fák gondozására, locsolására is, azonban még így is vannak olyan növények, melyek kiszáradnak. „Idén az aszály sem segítette a fák túlélési esélyeit, éppen ezért a mostani alkalmon nemcsak új fákat ültetünk, de pótoltuk azt a tizenötöt is, ami kiszáradt” – hangsúlyozta. 

A szülők többsége remek ötletnek tartja a kezdeményezést, köztük Baricska Viktória is, akinek tavaly áprilisban született meg első gyermeke, Lackó. „Alapvetően jó ötletnek gondoljuk, hogy fásítják az Avast, az viszont egészen különleges, hogy ezeket a fákat a gyerekek után ültetik el. Rendszeresen ki fogunk ide járni a parkba és a mi fánkhoz is” – mondta. (Forrás: Minap)

A legújabb park egyik csemetéje

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek