Elítélték a miskolci Kálvária kápolnánál történt szexuális erőszak elkövetőjét

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet az ügyben. A vádirattal egyezően megállapított tényállás szerint a férfi 2021. november 9-én délután 5 óra körül a Kálvária dombra vezető lépcsősornál hátulról, a nyakánál fogva megragadta az ott sétáló sértett nőt, aki ettől a földre esett – írja közleményében a Miskolci Törvényszék.

A vádlott többször tarkón ütötte áldozatát és szexuális tartalmú fenyegetéseket intézett felé; a nő testére feküdt és testszerte fogdosta, illetve igyekezett levetkőztetni. A férfi mindvégig kontroll alatt tartotta a sértettet, aki nem tudott a szorításból szabadulni, azonban kiabálására, sikoltozására és ellenállására a terhelt felhagyott cselekményével és elszaladt a helyszínről. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság szexuális erőszak bűntette miatt 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek