A legkörözöttebb magyar bűnözők top 50-es listáján szereplő férfit fogtak el Németországban

Megosztás

A Körmendi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözési eljárást folytat egy 52 éves férfival szemben – írja a police.hu. A kerítés bűntett elkövetése miatt elfogatóparanccsal keresett férfi ellen a Szombathelyi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki, mert a jogerősen kiszabott hat év börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

A körmendi lakcímmel rendelkező férfi helyet kapott a magyarországi legkeresettebb körözöttek TOP 50-es listáján.

A Körmendi Rendőrkapitányság munkatársai által beszerzett információk alapján, az európai elfogatóparanccsal körözött személy felkutatását a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ kezdte meg. Lokalizálták a férfi vélt németországi tartózkodási helyét és elfogása érekében együttműködés kezdődött a német társszervekkel.

Az összehangolt akció során megállapították, hogy a keresett férfi más személyazonosságát felhasználva, Chemnitz városában bujkál. Elfogására 2022. szeptember 29-én került sor a német hatóságok által, amely a Körmendi Rendőrkapitányság körözési tevékenységének és a nemzetközi információáramlás gördülékenységének eredménye.

Kiadatása és hazaszállítása folyamatban van.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek