Megkezdődött a miskolctapolcai Csónakázó-tó iszaptalanítása

Megosztás

A partfal már meg is újult, most pedig az évtizedek óta felgyülemlő iszap eltávolítása következik hamarosan. És ezzel még közel sincs vége a fejlesztéseknek.

Napokon belül megkezdődik a miskolctapolcai Csónakázó-tó iszaptalanítása – a munkálatokkal kapcsolatban tartott tájékoztatót szerdán a polgármesteri hivatal pályázati főosztályának vezetője. Miklós Viktor emlékeztetett, a „Zöld város kialakítása Miskolc-Tapolca akcióterületen” című projekt részeként megújul a Csónakázó-tó a hozzá kapcsolódó sétányokkal, megszépül a tapolcai Őspark jelentős része, felújítják a terület víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-csatornáit, illetve az elektromos hálózatot, valamint új pavilonokat, utcabútorokat is telepítenek majd.

– A Csónakázó-tóból körülbelül 2000-2500 köbméter, az elmúlt évtizedek során felgyülemlett iszapot távolítanak majd el úgynevezett úszókotrók segítségével. Az így kitermelt iszapot a kivitelező először a nagyparkolóban fogja szikkasztani, ezt követően pedig elszállítja majd Miskolctapolcáról – mondta el az osztályvezető, aki kiemelte, a munkálatok a márciusban kezdődött parkrekonstrukciós munkákkal egyszerre fognak befejeződni jövő tavasszal.

A munkálatok egyébként Miklós Viktor szerint a megfelelő ütemben haladnak: az őspark területén már elkészültek az új sétányok, és kikerültek az új kandeláberek is, a Barabits-sétány esetén pedig befejeződött a közművek cseréje, rövidesen megkezdődik az új sétány kialakítása is.

– A Csónakázó-tó partfalát támfalépítéssel erősítették meg, ez a munka már elkészült, de jól haladnak a geometrikus park és a tó körüli sétányok munkálatai is, legutoljára a Dehmel-sétány burkolatát fogják felszedni és cserélik újra – mondta el az osztályvezető. Kiemelte még a tó köré új utcabútorokat és kandelábereket telepítenek, a tó mentén WPC burkolatú napozóteraszokat és a konzolos stégeket alakítanak ki. „A Kilátó tér nemcsak a meglévő szökőkút, és tó felé nyújt majd kilátást, hanem a rekreációt is szolgálja padokkal, valamint két ivókúttal” – hangsúlyozta.

További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek