Szülinapi ajándékötletek, nem csak nyárra

Megosztás

Az nem kérdés, hogy a szülinapokat méltóképp meg kell ünnepelni, azonban nem mindig egyszerű kitalálni, hogy pontosan mivel is lephetnénk meg igazán a szerettünket. Az élményajándékok mindig szuper választásnak bizonyulnak, hiszen a közös pillanatok egy életre szóló emléket jelenthetnek.

Szülinapi ajándékok az évszaknak megfelelően

Az ajándékötletet legfőképpen a szülinapos személyiségéhez érdemes igazítani, de az sem elhanyagolható tényező, hogy az év melyik időszakában született az ünnepelendő. Hisz a különböző évszakok különféle lehetőségeket engednek. Most összegyűjtöttünk pár remek szülinapi ajándékötletet, hogy megkönnyítsük a gondolkodást!

Nyári gyerekeknek: irány a szabadba!

A nyári időszakban nincs is jobb annál, mint a szabadban, a kellemes melegben tölteni az időnket. Épp ezért a szülinapi bulit is érdemes kihelyezni a jó levegőre és egy kis mozgással megspékelni az ünnepi hangulatot. Szuper csoportos programlehetőség a lézerharc vagy a paintball, ami nemcsak a versenyszellemet tüzeli fel, de az adrenalinlöket sem marad ki a buliból.

Ha viszont valami nyugodtabb és csendes programmal lepnénk meg a szülinapost, akkor a napfelkeltében vagy naplementében történő hőlégballonozás is hatalmas élményt adhat. Lélegzetelállító látvány 1000 méter magasról szemlélni a gyönyörű tájat a Balaton vagy Budapest felett. Az biztos, hogy ez felejthetetlen szülinapot garantál!

Ősszel kinti és benti programlehetőségek is várnak

A szeptembertől novemberig tartó időszakban az időjárás már egy komoly befolyásoló tényező a programválasztásnál, de szerencsére még kifoghatunk kellemesen meleg napokat. Ha az ősszel született barátunk szereti a sportokat és valami extrémebb meglepetést szeretnék adni, akkor érdemes kipróbálni a rafting túrát vagy a via ferratát. Mindkettő program kihívás elé állítja a szülinapost: izgalmas és nem hétköznapi órákra számíthatunk a kültéri programok során.

Azonban ha ennyire nem kalandvágyó a szülinaposunk, akkor egy csendes, de isteni közös főzésre vagy borkóstolóra is meginvitálhatjuk. Egy profi séf által vezetett pár órás főzőtanfolyamon közösen készíthetjük el a vacsoránkat, miközben a mestertől elleshetjük a konyhaművészet titkait.

Télen sem kell bekuckózva ünnepelni

A téli hideg hónapokban a legnehezebb kimozdulni otthonról, azonban ha szülinapról van szó, nincs kibúvó! Számos remek beltéri program közül választhatunk már. A különféle szabadulószobákban seperc alatt Sherlock Holmes bőrében érezhetjük magunkat és egy kacifántos rejtélyt bogózhatunk ki a barátaink társaságában.

Vagy kipróbálhatjuk a virtuális valóság élményét is: a VR játékokkal egy teljesen új világot fedezhetünk fel 3D-ben, miközben a napi mozgásigényünknek is eleget tehetünk. Beülhetünk egy versenyautó vagy repülőgép szimulátorba, de hirtelen akár egy szupertitkos küldetésen is találhatjuk magunkat. 

A tavaszi szülinaposokra is gondoltunk!

Nehéz megállapítani, hogy melyik a legszebb évszak, de az biztos, hogy a tavaszi virágzás és a madárcsicsergés igazi felüdülést jelent a téli hónapok után. És, ami még egy plusz pont a tavaszi hónapoknak, hogy ilyenkor ismét végre visszatérhetünk a szabadtéri programokhoz.

Tavasszal a száguldás szerelmeseinek például izgalmas lehetőség lehet az élményvezetés: luxus sportautóval, strapabíró terepjáróval, de akár egy jó öreg trabanttal is repeszthetünk a szélben. Ha pedig már a sebesség kedvelőinél tartunk, akkor igazán merész ajándékötlet lehet a tandemugrás, amely során 200-230 km/h sebességgel tapasztalhatjuk meg a szabadesés különleges érzését.

Az igazság az, hogy a fentiek túl még rengeteg lehetőség és ajándékötlet közül válogathatunk. A legfontosabb szempont viszont az, hogy a szülinapos érdeklődéséhez, személyiségéhez passzoló meglepetést válasszunk, így biztosan nem lőhetünk mellé!

Kapcsolódó cikkek