Rendőrt fenyegetett Kazincbarcikán, elítélte a bíróság

Megosztás

A Kazincbarcikai Járásbíróság ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben becsületsértés vétsége miatt indult büntetőeljárás.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2021 márciusában a rendőrök intézkedés alá vonták Kazincbarcika belterületén a vádlott tulajdonában lévő, de édesanyja által vezetett gépjárművet. A helyszínre érkező közlekedési helyszínelők megállapították, hogy az autón engedély nélküli átalakításra került sor, ezért a jelen lévő hivatalos személyek a sofőrrel együtt egy helyi vizsgabázisra mentek a gépkocsi átvizsgálása érdekében. A műszaki ellenőrzés alatt az asszony értesítette fiát, a vádlottat a történtekről, aki kis idő elteltével megjelent a helyszínen és fenyegető kijelentéseket tett a rendőr foglalkozású sértett személyére, valamint saját tulajdonú autójára vonatkozóan.

A vádlott másnap Messenger üzenet formájában tovább folytatta a sértett szidalmazását, lealacsonyító kifejezésekkel illette őt.

A bíróság a vádlottat becsületsértés vétségében mondta ki bűnösnek és 180 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, figyelembe véve a terhelt személyi körülményeit és az elkövetett bűncselekmény tárgyi súlyát.

Az ítélettel szemben az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője pedig elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés végett jelentett be fellebbezést, így az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek