Fordult a kocka, most már rengeteg magyar jár ki Horvátországba tankolni, mert kétszáz forinttal olcsóbb a gázolaj literje – videó

Megosztás

Néhány hónapja még arról szóltak a hírek, hogy a külföldiek szabályos üzemanyag-turizmust folytatnak hazánkba. Most viszont már annyira megnyirbálták a kedvezményezettek körét, hogy a határ közelében élők nem haboznak a túloldalon tankolni. De hogy lehet vajon ott ilyen hatalmas mértékben olcsóbb a dízel?

A határ közelében élő vállalkozók közül egyre többen használják ki, hogy számos országban olcsóbb az üzemanyag, mint a hazai kutakon kapható piaci árú termékek. Akár 14 ezer forintot is megspórolhat, aki Horvátországban tankolja tele dízel autóját – hangzott el az ATV Híradójában. Van olyan autósiskola, ahol a több száz literes tankjaikat is a határon túl töltik meg.

A műsor stábjának 53 forintért sikerült kunát vásárolni, és 11 kunáért sikerült literenként tankolniuk, ami így kevesebb mint 600 forint. A benzinkutas azt mondta, nagyon sokan érkeznek Magyarországról.

A gázolaj literenként holnap már kétszáz forinttal lesz olcsóbb a határ túloldalán, miután 30 forinttal emelkedik az ára. „Tankolásnál egy 70 literes tanknál, holnap már spórolok 14 ezer forintot, illetve azokat zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat megvesz az ember, illetve ha a törvény által szabályozott mennyiségű jövedéki terméket hoz be, ez a 25 ezer forint pik-pakk összejön” – mesélte Varga László vállalkozó. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!