Kiakadt a Jobbik elnöke Jakab Péterre: „Lépj ki a pártból, aztán te balra, mi jobbra”

Megosztás

Gyöngyösi Márton szerint Jakab adja vissza a mandátumát és menjen.

Kemény hangú nyílt levélben szólította fel Jakab Pétert a Jobbik elnöke arra, hogy döntse el végre, mit akar, miután a hvg.hu is arról írt minap, hogy a volt pártelnök-frakcióvezető és a Jobbik útjai elválnak, ennek formája, vagyis új párt alapítása és ezzel együtt a Jobbik hasadása is borítékolható. Sőt, a HVG úgy tudja, hogy Jakab az aktív, önálló “brandépítés” után hamarosan bejelentheti új pártját – akár már a közeljövőben, nem kizárt, hogy augusztus 20-án.

Erre reagált a Facebookon közzétett nyílt levelében Gyöngyösi Márton, a Jakab utódjaként július elején megválasztott új pártelnök. Gyöngyösi azt írta Jakabnak, hogy az elmúlt időszakban sokat változott, és nem éppen előnyére, miközben a Jobbik népszerűsége csökkent, a tavaszi választáson pedig – a teljes ellenzékkel együtt – vereséget szenvedett. Az elnök szerint Jakabból mostanra egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus lett, akiből a közélet mémeket gyárt”.

Gyöngyösi úgy folytatta: “Ne pletykákból halljam, hogy augusztus 20-án pártot készülsz alapítani, miközben még a Jobbik tagja vagy. Ne kelljen az anyagilag így sem túl stabil közösségünknek azokat az embereket fizetni, akik már nem akarnak velünk lenni. Ne csatlakozz azoknak az egykori magyar pártelnököknek a nem túl diadalmas, de annál népesebb klubjához, akik évekig abból élnek, hogy egykori közösségüket szidalmazzák.”

Végül a pártelnök azzal a felszólítással zárta a nyílt levelét: “Ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból, aztán te balra, mi jobbra. Légy tisztességes. Ennyivel mindenképpen tartozol nekünk is, magadnak is.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek