Erre számítottunk: a kormány elkezdte a kisajátítást a tervezett, kínai érdekeket szolgáló vasútvonalon – nem a piaci áron

Megosztás

Ugye mondani sem kell, nem drágábban, hanem sokkal olcsóbban. Jóval kevesebbet ajánlanak az “útban levő” magyar ingatlantulajdonosoknak értékes ingatlanjaikért. Mivel a kivitelezést Mészáros Lőrinc cége vezényli, nem lehet kérdésünk, hogy heteken belül bármikor, bármilyen eszközzel megszerzik, amit akarnak, mivel itt óriási kormányzati érdekek húzódnak a háttérben.

Az építkezés útjából réteket, szántókat, de lakóházakat is „törölni” terveznek.

A mostani árfolyamon mintegy 800 milliárd forintra taksálható Budapest-Kelebia vasútvonal-beruházást valószínűleg nem érinti a válság miatti felülvizsgálat, már csak azért sem érintheti, mivel államközi szerződés is védi – derül ki a Népszava anyagából. A kivitelezést Mészáros Lőrinc egyik cége, a RM International Zrt. konzorciumban végzi el a China Railway Magyarország Kft.-vel. Ugyan az ezzel kapcsolatos dokumentumokat tíz évre titkosították, ám a lap úgy véli, hogy a beruházás megtérülési ideje több száz évre tehető.

A projekt megvalósítására létrehozott Kínai-Magyar Vasút Nonprofit Zrt, vezérigazgatójának, Pál Lászlónak a választások után két nappal tartott prezentációjából kiderül, hogy a beruházás 2173 ingatlant érint, ebből 186 van „idegen” tulajdonban, ezeket még meg kell szerezni. Ez pedig kisajátítást jelent. A procedúra nem túl hosszadalmas, több esetben a pest megyei kormányhivatal már a tárgyalás időpontját is kitűzte, a lap szerint ezek a július 4.-i tárgyalási napon nagyjából fél-egyórás időközönként követik egymást.

A Népszava arról is ír, hogy a korábbi tapasztalatok alapján a kisajátítási eljárás azért is érinti hátrányosan a tulajdonosokat, mert az állami cégek által felkért szakértők rendszerint a piaci viszonyoknál lényegesen alacsonyabb ingatlanértéket állapítanak meg, amiket az eljáró bíróságok hajlamosak felülvizsgálat nélkül elfogadni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek